Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sexuolog Weiss způsobil nehodu, při které zemřel muž a dcera: Vina je i na straně oběti, tvrdí soudkyně

Autor: ČTK - 
15. listopadu 2018
12:15

Odvolací soud v Táboře ve čtvrtek potvrdil podmíněný trest sexuologovi Petru Weissovi za to, že před dvěma lety způsobil dopravní nehodu. Kvůli ní zemřeli otec s dcerou. Táborský soud potvrdil Weissovi podmíněný trest dva roky a šest měsíců s odkladem na tři roky. Sexuolog navíc nesmí dva roky řídit auto.

„Neshledali jsme důvod pro napadení rozhodnutí okresního soudu v Pelhřimově,“ uvedla v odůvodnění předsedkyně senátu táborského soudu Jitka Roubíčková. Weiss rovněž musí zaplatit 200.000 korun jako nemajetkovou újmu manželce a matce obětí nehody.

Nehoda se stala 16. září 2016 na Pelhřimovsku. Weiss jel ve voze Jaguar od Rynárce po silnici třetí třídy směrem k obci Houserovka. Při projíždění zatáčkou nezvládl řízení a pravými koly se dostal vpravo mimo silnici. Pak přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním autem Ford Focus. Pětapadesátiletý řidič zemřel na místě, jeho pětadvacetiletá dcera cestující na zadním sedadle, která nebyla připoutaná, podlehla těžkému zranění o dva dny později v nemocnici. Těžce zraněna byla i devětačtyřicetiletá řidičova manželka na předním sedadle.

Podle posudků znalců by následky střetu nebyly tak tragické, pokud by mladší žena na zadním sedadle byla připoutána. Pravděpodobně její náraz do předního sedadla kromě jiného způsobil řidiči odtržení aorty, na což zemřel. „Částečné spoluzavinění je proto i na straně poškozené,“ řekla soudkyně.

„Chci opět vyjádřit hlubokou lítost nad touto tragédií,“ uvedl Weiss. Případ řešil poprvé pelhřimovský okresní soud loni v říjnu. Po odvolání se věc dostala před táborský soud, který letos v březnu událost vrátil k doplnění důkazů zpět do Pelhřimova. Tam soud v srpnu opět vyhlásil rozsudek, ale obě strany se odvolaly k vyšší instanci.

Monikay ( 16. listopadu 2018 13:26 )

nojo, oni holt nepočítali s tím že do nich vrazí takový kaskadér

karoly ( 15. listopadu 2018 13:03 )

Paní soudkyně by si měla uvědomit,že kdyby nedošlo k nárazu,který způsobil Weiss,tak by nikdo nezahynul.Svádět to na dceru,že nebyla připoutaná je prasárna.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání