Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podmínka pro sexuologa Weisse za smrt dvou lidí neplatí! Případ se vrací na začátek

Autor: ČTK ljš - 
21. března 2018
16:57

Tříletá podmínka neplatí! Případ dopravní nehody sexuologa Petra Weisse, při níž zahynuli dva lidé, se vrací k okresnímu soudu v Pelhřimově. Rozhodl o tom ve středu odvolací soud v Táboře. 

Pelhřimovský soud uložil loni na podzim Weissovi tříletý podmíněný trest a zákaz řízení na dva roky. Táborský soud verdikt zrušil s tím, že pelhřimovský soud musí doplnit dokazování a lépe zdůvodnit svoje závěry.

Obžaloba vinila Weisse ze způsobení smrti a těžké újmy na zdraví z nedbalosti, hrozilo mu až šestileté vězení. Weiss při zahájení soudního projednávání prohlásil, že pozůstalým nabídl okamžitě finanční výpomoc ve výši 250.000 korun, což prý rodina bez udání důvodu neakceptovala. Zmocněnec pozůstalých Jan Cholenský požadoval odškodné 20 milionů korun, jeho výši považoval za přiměřenou.

Otázka odškodnění je však právě jednou z věcí, které odvolací soud pelhřimovskému vytýká. Soudkyni Jiřině Roubíčkové se nelíbilo, že se soud nižší instance rozhodnutím o odškodnění vůbec nezabýval, přestože k tomu zmocněnec rodiny předložil potřebné důkazy.

Podle Roubíčkové se soud navíc dostatečně nevypořádal s důkazy a ve svých závěrech si dokonce protiřečí. Případ se proto vrací na začátek.

Nehoda se stala loni 16. září kolem 17:00 na Pelhřimovsku. Weiss jel ve voze Jaguar od Rynárce po silnici třetí třídy směrem k obci Houserovka. Při projíždění zatáčkou nezvládl řízení a pravými koly se dostal vpravo mimo silnici. Pak přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím osobním autem Ford Focus. Pětapadesátiletý řidič  Jaroslav Š. zemřel na místě, jeho pětadvacetiletá dcera cestující na zadním sedadle, která nebyla připoutaná bezpečnostním pásem, podlehla těžkému zranění o dva dny později v nemocnici. Těžce zraněna byla i devětačtyřicetiletá řidičova manželka na předním sedadle.

strejda777 ( 21. března 2018 18:36 )

Taková nehoda se může stát komukoliv. Ale za dva životy jen 3 roky podmíněně....to je fakt výsměch. Samozřejmě, že se ve výsledku nic nezmění, ani pokud by Weiss dostal 10 let natvrdo.....ale je to prostě trest. A ty peníze....250.000 je trapárna, ale kolik stojí život? A kolik dav životy, z toho jeden mladý...Je to všechno moc těžké a moc smutné......

zapletalikovi ( 21. března 2018 17:53 )

Dvacet milionů. Pche... už jen za tu vychcanost bych jim nedala nic. Kdyby chtěli dva ... no řekněme. Ale dvacet? Kdo chce hodně, nemívá nic.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání