Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po sexuologovi Weissovi chce rodina pozůstalých 20 milionů. Lékař způsobil fatální nehodu

Autor: čad - 
29. května 2018
17:51

Po sexuologovi Petru Weissovi (63) žádá devět pozůstalých po dvou mrtvých a jedné těžce zraněné dvacet milionů korun! Způsobil totiž autonehodu s fatálními následky.

Weiss předloni naboural na Pelhřimovsku protijedoucí automobil, ve kterém zahynuli otec (†55) s dcerou (†25) a matka (50) byla těžce zraněna. Před soudem v Pelhřimově se v úterý začala projednávat majetková a nemajetková újma rodiny. Syn Jakub Š. uvedl, že zbylá část rodiny se z tragédie dosud nevzpamatovala.

Za nehodu Weiss loni na podzim dostal podmíněný trest 2,5 roku vězení s odkladem na tři roky a dvouletý zákaz řízení. Po odvolání poškozených jim Krajský soud v Táboře vyhověl a jednání vrátil zpět do Pelhřimova.

„Krajský soud neměl námitky k důkazním skutečnostem ani výši trestu, jen reagoval na nároky poškozených,“ zdůraznil včera soudce Jiří Zach, který líčení odročil.

sores ( 29. května 2018 22:44 )

No v USA by dostala ještě více!! Tam se musí platit za sebemenší ublížení na zdraví. Sice mrtvé už nevzbudí ale proč nechtít po grázlovi prachy když to zavinil??? A kdy půjde do basy??? Nikdy že, jako spousta vlivných a bohatých.jsme jediný stát na světě kde se soudy táhnou se zločincem i 13 let jak zmínila telka.Je to neschopnost českých soudů!!!

bizon_pepa ( 29. května 2018 22:16 )

Souhlas. Přesně to si myslím i já.

KontraZeman ( 29. května 2018 20:20 )

No nevim, rodině peníze nezávidím, raději budu mít zdravé a živé rodinné příslušníky. Ale když kouknu do historie nehody, tak znalci tvrdí, že kdyby byla dospělá dcera v protijedoucím vozidle připoutaná, mohla být ona i její otec naživu. Nezlehčuji vinu Dr. Weisse, ale proto asi nešel sedět a dostal jen podmínku a zákaz řízení. Jestli je to opravdu tak, byla vina na obou stranách a 20 mil. je přemrštěné odškodné.

jajanene ( 29. května 2018 18:30 )

Požadavek zdrženlivý až skromný. Život nelze penězi nahradit, ale v dané situaci nezbývá, než myslel na budoucnost a to je suma spíše minimální.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání