Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Paraglidistka na Přerovsku uvízla 15 metrů nad zemí! Hasičům trvalo 2 hodiny, než ji sundali dolů

Autor: rc - 
13. listopadu 2018
13:23

Téměř dvě hodiny trvala záchrana polské paraglidistky (36), která uvízla mezi dvěma stromy u Lipníku nad Bečvou. Ženu, která visela patnáct metrů nad zemí, se hasičům podařilo bez zranění dostat dolů.

V pondělí kolem jedné hodiny byli hasiči přivoláni na pomoc ženě, která při paraglidingu u města Lipník nad Bečvou uvízla mezi dvěma stromy! Paraglidistka visela patnáct metrů nad zemí.

„Po průzkumu místa události a zjištění, že jde o velmi náročný a složitý terén, si velitel zásahu vyžádal na místo také místní dobrovolnou jednotku. Paraglidistka visela ve výšce asi patnáct metrů mezi dvěma stromy, podle jejích slov byla nezraněná. Jeden hasič lezec se vydal na strom na podrobný průzkum a zjištění, jak nejbezpečněji ženu sundat dolů,“ uvedla mluvčí hasičů olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Hasičům trvalo asi dvě hodiny, než se jim podařilo sundat ženu bezpečně dolů. „Vzhledem k tomu, že žena v korunách stromů visela už více než půl hodiny, povolal velitel zásahu na místo zdravotnickou záchrannou službu. Následně hasiči ženu zajistili a bezpečně slanili na zem,“ dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání