Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vážná nehoda na Jihlavsku. Autobus se srazil s náklaďákem. 10 lidí se zranilo, z toho 3 těžce

Autor: yks, ČTK - 
29. října 2018
10:45

Složky Integrovaného záchranného systému zasahují u závažné dopravní nehody, k níž došlo u obce Věžnice na Jihlavsku. Podle dostupných informací se na místě nacházelo 10 zraněných, které bylo nutné postupně vyprostit. Tři lidé byli zraněni těžce.

Podle serveru TN.cz došlo ke střetu v pondělí, okolo půl desáté, na silnici 602, na křižovatce mezi obcemi Věžnice a Kamenice v katastru obce Řehořov. Zmíněná křižovatka je neprůjezdná. Na místě zasahovali záchranáři i hasiči a aktuálně zasahují policisté, kteří na místě kdyvadlově řídí dopravu.

„Došlo ke střetu nákladního automobilu s linkovým autobusem uprostřed křižovatky. Na místě je 11 zraněných osob. Příčinu nehody a míru zavinění vyšetřuje policie,“ řekla TN.cz tisková mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Podle ČTK autobus patří dopravní společnosti Icom Transport. Její zástupci jedou na místo nehody. „Naše vozidlo leží na boku, je tam větší počet zraněných. Nemáme bohužel bližší informace, naši zaměstnanci jedou na místo,“ řekl dopoledne ČTK Miroslav Bartoška ze zmíněné společnosti.

Podle něj byl autobus pouze 3 roky starý a řídil ho velmi zkušený šofér, který pro společnost pracuje 17 let. Podle Bartošky právě on dopadl nejhůř a při odvozu byl v kritickém stavu. Podle jeho informací měl nehodu zavinit řidič nákladního vozu, který nedal na křižovatce přednost autobusu jedoucímu po hlavní silnici.

Jak uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová, na místě zasahovalo 9 výjezdových skupin záchranné služby, profesionální hasičí z Polné a z Jihlavy. Záchranáři ošetřili deset lidí, tři z nich převezli s těžkým zraněním na cestě do nemocnice. „Všichni zranění jsou z autobusu. Řidič nákladního vozidla zranění neutrpěl,“ řekla mluvčí krajské záchranné služby Vladislava Filová.

Podle Filové byl vyhlášen traumaplán, který počítá s větším příjmem zraněných. Do jihlavské nemocnice bylo převezeno osm lidí. „Sedm mělo lehčí nebo středně těžká zranění, jeden měl těžké zranění,“ řekla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová. V rámci traumaplánu byly z domova do služby povolány také sestřičky urgentního příjmu a lékaři, kteří sloužili v nemocnici.

„Dalších sedm lidí utrpělo zranění středně těžká nebo lehčí,“ dodala Filová. Původní předběžné informace záchranářů hovořily o pěti těžce zraněných. Server iDNES napsal, že kvůli špatnému počasí nemohl být k nehodě vyslán záchranářský vrtulník.

 

 

 

 

 

lync ( 29. října 2018 12:25 )

opět polák

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání