Jančura vyplatí exmanželce jako vyrovnání 3,1 mil. Kč. Paní Markéta zároveň snížila svoje původní nároky, kdy chtěla po bývalém muži pět milionů. Jančurovi zůstane rodinný dům v Bílovicích nad Svitavou.

 Spokojenost s trpkou pachutí

„Klientka je s výsledkem spokojená. Jednak už nebude muset chodit k dalším soudům a jednak se podle ní v řízení ukázalo, že miliardář Jančura není takový, jak se prezentuje do médií,“ řekl advokát Jančurové Zdeněk Joukl. „Lidské zklamání z nepovedeného manželství je však daleko větší a nelze je vyvážit penězi,“ dodal.

Celé řízení ohledně výživného na manželku označily obě strany sporu za složité a vyčerpávající. Vztah Jančurových v manželství až do rozchodu trval dva roky a čtyři měsíce.

Láska se změnila do byznys vztahu

První rok byl prý podle obou hezký. Paní Markéta přitom podle Jančury nikdy ve společné domácnosti v Bílovicích nebydlela. „Zaseklo se to na jejím požadavku, že se z domu musí úředně vymazat trvalý pobyt mé dcery a její matky, mojí bývalé přítelkyně. S tím jsem nesouhlasil, zdálo se mi to potupné,“ prohlásil autobusový magnát.

Vztah se svou ženou pak označil za „docházkový“. „Markéta za mnou jezdila dvakrát až třikrát týdně. Ve všední dny jsme trávili polovinu času společně v Bílovicích. Měla v domě jen jednu skříň. Nikdy se nenastěhovala. Řekla, dokud neodhlásím dceru a její matku, tak tam bydlet nebude,“ zopakoval Jančura. Všechny víkendy nicméně trávili Markéta s Radimem Jančurovými spolu, avšak mimo Bílovice. Manželé se také marně pokoušeli o dítě.

Vztah postupně ochladl a v říjnu 2014 se fakticky rozpadl. Později se manželé rozvedli a začali se soudit o výživné pro ženu a majetkové vyrovnání. Touto dohodou se celý smutný příběh uzavřel, zůstaly jen jizvy v srdcích obou exmanželů.

VIDEO: Pořádná rozvodová řež asi čeká i Lucii Vondráčkovou a Tomáše Plekance.

Video
Video se připravuje ...

Vondráčková o krachu vztahu: Rychlost rozchodu byla zběsilá! FTV Prima