Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jakoubek (†2) zemřel po šesti klystýrech. Máma se setkala tváří v tvář se sestrou, kterou viní z jeho smrti

Autor: shp - 
23. října 2018
18:15

Střetly se tváří v tvář. Zdrcená maminka Dagmar Komanová (24) z Oravy, jejíž synek Jakoubek (†2) zemřel v nemocnici po šesti klystýrech, si sedla naproti zdravotní sestře, kterou viní z jeho smrti. Dotyčná však popírá, že by za ni mohla.

Dagmar z oravské obce Hruštín pochovala loni v listopadu svého milovaného synka Jakoubka. Poté co měl chlapeček vážné problémy s vyprazdňováním stolice a v dolnokubínské nemocnici mu dali šest klystýrů, jí Kubík zemřel v náručí. Ze smrti svého chlapečka viní zdravotní sestry, které nebyly na oddělení, když marně křičela o pomoc.

Maminka proto podala stížnost na slovenský Úřad pro dohled nad zdravotní péčí a též na lékařskou komoru v Bratislavě. Regionální komora sester a porodních asistentek v Žilině si v pondělí pozvala matku i zdravotní sestru, která pracovala na dětském oddělení v době, kde na ní byl Jakoubek hospitalizovaný. Promluvit měly o tom, jak vše ve skutečnosti bylo.

Střetly jsme se po jedenácti měsících a bylo to strašné. Opět se mi vrátily děsivé obrazy nemocnice a toho, co se tam všechno dělo. Zdravotní sestra se mi pořádně nepodívala do očí,“ řekla webu Pluska.sk Dagmar s pláčem. 

Zdravotnice si podle slov matky nepřipustila, že by v něčem pochybila.Z toho a jiných lží, které vyprávěla, se mi zvedal žaludek. Kdyby na oddělení byly, tak by byl Jakoubek už v noci převezený do jiné nemocnice,“ pokračuje. Zdravotní sestra, která přišla s právníkem, se webu k případu úmrtí malého chlapce odmítla vyjádřit. Vyšetřování v této věci už na úřadě skončilo.

Jeho výsledek pak položil Dagmar na kolena. I když oficiální vyrozumění matka ještě nedostala, už nyní ví, jak vše dopadlo. „Už jsem v této věci podala stížnost. Nemocnice má už v ruce výsledky, že nepochybili. Vím, že mi stížnosti syna nevrátí, ale chci, aby se ukázala pravda a aby nezemřely další děti,“ říká Dagmar.

Dolnooravská nemocnnice tvrdí, že při ošetřování nezletilého Jakuba splnila všechny povinnosti vyplývající ze zákona a zdravotní péče byla poskytnutá v nejvyšší odborné míře, což v jednání potvrdil i Úřad pro dohled nad zdravotní péčí,“ vyjádřil se pro média advokát Michal Miškovič, který zastupuje nemocnici. Ta podala trestní oznámení na matku za křivé obvinění, což potvrdila i policie. 

renny ( 21. listopadu 2018 20:26 )

Ty si pekne trafená 🙈

ja-stana ( 23. října 2018 23:48 )

A vykadit se nemohl proč? Co mu rodinka nacpala do talíře?

hejpockej ( 23. října 2018 22:59 )

tak podle nemocnice a Úřadu pro dohled nad zdravotní péči je v poradku dat diteti 6 krystyru???? Tak to pozor lidi, vidite co Vasemu diteti muzou legalne udelat a znicit ho a jeste jim po Urad posveti, tedy 6 krystyru a mozna i vic. Kde je studie Uradu, ze 6 krystyru je standartni postup, to se mi nezda, neco tu smrdi...chce to poslat k soudu do Strasburgu protoze porusili lidska prava, z ditete udelali testovaciho panaka.

Milunavivi ( 23. října 2018 22:42 )

 To je strasne, co se deje. Mame hodne dobrych doktoru. Ale bohuzel taky hodne blbych a hloupych, arogantnich a namyslenych, vcetne sester. Ach jo, chudacek Jakoubek.

flora ( 23. října 2018 19:54 )

Hrozný! A na matku ještě nemocnice podala trestní oznámení! Když jí tam předtím zabili dítě. Po šesti klystýrech by snad umřel i dospělý. Tomu miminku to muselo roztrhat střeva.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání