Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Na Marka (32) zaútočil 200kilový divočák: Kly mu probodl nohu!

Autor: rc - 
22. října 2018
17:55

Dvaatřicetiletý Marek se vydal o víkendu do lesa na hon, nakonec se ale sám stal štvanou zvěří. Během lovu na něj totiž zaútočil přibližně 200kilový divočák a probodl mu nohu svými kly. Pro Marka musel přiletět vrtulník.

Marek se svými kamarády vyrazil o víkendu na lov do lesa ležícího u slovenského města Ulič. Hon však skončil ve chvíli, kdy na dvaatřicetiletého muže zaútočil divočák. Dvousetkilové zvíře Markovi probodlo nohu svými kly!

Na místo okamžitě vyrazila záchranka. Lékaři záchranné služby muže ošetřili, zranění byla ovšem natolik vážná, že bylo nutné zavolat leteckou pomoc. „Lékař leteckých záchranářů mu doplnil další léčbu a ve stabilizovaném stavu s tržným poraněním dolní končetiny byl letecky převezen do Univerzitní nemocnice v Košicích,“ řekla pro TV JOJ mluvčí leteckých záchranářů Zuzana Hopjaková.

„I 170kilová samice, když se rozeběhne, dokáže člověka převrátit, tak si představte, co udělá 200kilový divočák,“ vysvětlil myslivec Miroslav Turok-Meceňo a uvedl, že divočáci jsou většinou plaší a útočí jen v momentech, kdy se cítí ohroženě. „Mnohdy se stává, že se schovají. A pokud nepřijdeme do jejich blízkosti, tak ani nevyjdou. Když divočák zaútočí na člověka nebo myslivce, tak se stane, že nedokáže a nestihne s tou zbraní vystřelit nebo přijde do takové blízkosti, že se to ani nedá,“ dodal myslivec.

sigmae ( 23. října 2018 01:28 )

Dobře mu tak...

vochomurka ( 22. října 2018 18:27 )

Ulič není město je to obec a má asi 800 obyvatel

vosavopruz ( 22. října 2018 18:22 )

guláš mi už moc nejede,dřív jsem měl guláš rád,guláš s rýži nebo guláš s bramborama,nevím s jakou přílohou je nejlepší guláš,nemám v guláši rád prorostlé maso,takže kančí guláš nemusím,ikdyž guláš z kance je pro mnohé chutovka

sores ( 22. října 2018 18:06 )

Měla jsem z něj v restauraci gulášek s bram.knedlem a zelím. Výbornéééé!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání