Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další oběť nehody badmintonové reprezentace u Brna: Antonie (†21) zemřela v nemocnici

Autor: dce - 
18. října 2018
10:28

Tragická dopravní nehoda u Brna si nakonec vyžádala oběti dvě. Po badmintonovém reprezentantovi (†24) z Malajsie, který zahynul na místě, zemřela i jeho spolujezdkyně – rovněž hráčka badmintonu Antonia Meinke (†21) z Rakouska.

Nehoda se stala nedaleko Pohořelic u Brna koncem září. Seat Ibiza, ve kterém seděli hráči badmintonu, kteří se zrovna vraceli z Czech Badminton Open, se čelně srazil s polským volkswagenem. Ibizu síla nárazu odmrštila ze silnice a auto skončilo pod srázem.

„V seatu s rakouskou registrační značkou se řidička a spolujezdkyně těžce zranily, další spolujezdec způsobeným zraněním na místě podlehl,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. V druhém autě skončila posádka s těžkými a středně těžkými poraněními. Mladým mužem (†24), který srážku nepřežil, byl podle všeho bývalý hráč národní badmintonové reprezentace z Malajsie Tan Chee Tean. 

Těžce zraněná řidička Antonia Meinke (†21) byla transportována do nemocnice, kde skončila na jednotce intenzivní péče. Po týdnu v kómatu ji ovšem lékaři museli prohlásit za mrtvou.

Antonia strávila několik měsíců v Malajsii s Tanem, který ji trénoval v badmintonu. Tan se později přestěhoval do Rakouska, aby se naučil německy a mohl zde studovat. Oba měli do budoucna ještě velké plány…

Ztráta dvou badmintonových hráčů velice zasáhla svět sportu a pochopitelně i jejich rodiny. „Přišli jsme o člověka, který byl vždy ochoten pomáhat druhým, vždy v dobré náladě a vždy plný života. Truchlíme kvůli ztrátě Antonie – naší dcery, sestry a přítelkyně, bude vždycky v našich srdcích,“ napsali rodiče mladé reprezentantky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání