Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Násilník strčil policistu do silnice. Ten jenom o vlásek unikl smrti!

Autor: ital - 
12. října 2018
15:55

Skotský policista Kevin Steele těsně unikl smrti nebo alespoň velmi vážným zraněním. Násilník James McVey se jej snažil strčit doprostřed frekventované čtyřproudové vozovky v zoufalém pokusu policistům uniknout. 

Šokující video pořízené kamerou ze zaparkovaného autobusu ukazuje, jak policisté vedou zadrženého McVeye (47) ke svému autu. Najednou se však muž pokusí o útěk, a to tím způsobem, že se snaží jednoho ze strážníků vystrčit do silnice, na které je právě velmi hustý provoz.

Podle vyjádření soudu ve skotském Dundee měl sedmačtyřicetiletý stavitel James McVey dne 1. září 2017 utíkat po čtyřproudé silnici A90. Policisté jej zastavili, jelikož se obávali o jeho bezpečí. Co následovalo, je zachyceno na kameře autobusu, který stál zaparkovaný za policejním autem.

Strážníci se pokoušeli McVeye uklidnit, ale ten zamířil přímo k silnici, na které byl tou dobou velice hustý provoz. Proto jej Kevin Steele a jeho kolega David Gray chytili, aby se nedostal příliš blízko vozovky, což by mohlo být nebezpečné pro něj i pro ostatní.

McVey se jim však pokusil ze sevření vytrhnout a Kevina prudce odstrčil směrem do silnice. Policistovi se zázrakem podařilo zabránit střetnutí s automobily a McVeye oběma rukama otočit a natlačit na autobus. Steele tak jenom těsně unikl těžkým poraněním, nebo dokonce smrti pod koly projíždějících vozidel. Policisté poté násilníka dostali na zem a zpacifikovali.

McVey veškerá obvinění popřel, ale porota jej jednohlasně uznala vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví, z útoku na policistu a z kladení odporu při zatčení.

Šerifka Linda Smith nařídila odsouzenému vykonávat pod dohledem po dobu 18 měsíců veřejně prospěšné práce. Zároveň musel uhradit finanční obnos ve výši 300 liber (tj. cca 9 000 korun) jako kompenzaci poškozenému policistovi. McVey rovněž dostal čtyřměsíční zákaz vycházení v čase od 21:00 do 07:00. Jestli si z toho vezme ponaučení, to ukáže čas.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání