Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dítě (2) viselo za hlavu z třetího patra: Hrdina k němu vyšplhal po fasádě

Autor: ital - 
2. října 2018
17:29

Pořádný kus odvahy a hrdinství předvedl muž v jihočínském městě Ču-chaj, který si všiml malého dítěte visícího za hlavu z okenní mříže. Su Tchien-wang neváhal a okamžitě se chlapci vydal na pomoc. K dítěti v nesnázích vyšplhal a poté chlapce dvacet minut podpíral, dokud nepřijeli záchranáři.

K nervydrásajícímu incidentu došlo ve čtvrtek 27. září ve městě Ču-chaj na jihu Číny. Obyvatelé čtvrti Doumen si všimli dvouletého chlapce, který si hrál v bezpečnostní mříži chránící okno ve třetím patře bytového domu. Náhle se stalo něco strašného. Hoch propadl mřížovým otvorem a zůstal viset zaklíněný za hlavu.

Všichni přítomní byli v šoku, jelikož v okolí chlapce nebyl nikdo, kdo by je mohl vytáhnout zpět. Avšak jeden ze svědků jménem Su Tchien-wang se rozhodl k odvážnému činu. Vyšplhal po mřížích spodních oken až do třetího patra, uchopil chlapečka okolo pasu a nadzdvihl jej, aby uvolnil tíhu působící na jeho hlavu a krk.

Takto jej držel celých dvacet minut, dokud na místo nepřijeli povolaní hasiči, kteří vnikli do bytu a hocha zachránili. Podařilo se jim mříže roztáhnout natolik, že byli schopní dvouletého chlapce vytáhnout a bezpečně navrátit jeho matce.

Pozornost záchranářů se poté obrátila k Suovi, který bez jakéhokoliv bezpečnostního vybavení vyšplhal k oknu a jemuž samotnému hrozilo, že se zřítí z výšky tří pater. Jeden z hasičů mu za zápěstí uvázal lano, díky čemuž mohl bezpečně slanit zpět na zem.

Ukázalo se, že Su sloužil v čínské armádě. Po incidentu podal na policii svou výpověď a poklidně odešel z místa nehody, přestože jej ostatní svědci opakovaně vychvalovali. „V čase pomoci jsem o ničem moc nepřemýšlel. Pouze jsem chtěl zachránit život malého dítěte,“ pověděl Su, který podle zdrojů v současnosti pracuje pro místní tabákovou společnost.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání