Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Skautský vedoucí (23) dětem vypaloval značky horkým železem! Podle obhájce děti cejchoval omylem

Skautský vedoucí (23) dětem vypaloval značky horkým železem! Podle obhájce děti cejchoval omylem (ilustrační foto)
Skautský vedoucí (23) dětem vypaloval značky horkým železem! Podle obhájce děti cejchoval omylem (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
27. září 2018
21:08

V Nizozemsku ve čtvrtek začal soud s 23letým skautským vedoucím, který je obviněn z toho, že během letního tábora třem dětem ve věku 11 až 13 let vypálil na záda značky horkým železem. Čin byl údajně součástí iniciační ceremonie, při níž se ale obvykle používala razítka a inkoust.

Podle obžaloby muž tři děti ocejchoval dvěma písmeny letos v létě během tábora v Belgii, vysvětlila mluvčí Elke Koolová. Zmíněný ceremoniál zpravidla zahrnoval aplikaci inkoustu na záda účastníků, vedoucí ale prý z neznámého důvodu použil rozpálené železo. Obhájce podezřelého podle nizozemské vysílací společnosti RTL soudu řekl, že jeho klient si neuvědomoval, že kovový předmět byl horký, a děti ocejchoval omylem.

Křik dětí byl běžnou součástí iniciačního aktu, řekl advokát. Navrhl, aby soud jeho klienta obvinění zprostil. Prokurátoři požadují podmínečně odložené několikaměsíční odnětí svobody. Verdikt by měl v případu padnout za dva týdny, píše AP. Nizozemská skautská organizace údajný čin vedoucího odsoudila s tím, že "co se stalo, je hrozné". Muži byla pozastavena činnost a po případném odsuzujícím rozsudku by byl z organizace vyloučen.

ivoadler ( 28. září 2018 13:33 )

Zaplať pánbu, aspoň nějaký rituál. Vždyť my žijeme úplně bez rituálů. Přitom Václav Havel měl rituály tak rád! Ale asi před hodinou jsem v televizi ČT 2 slyšel povídání o sv. Václavovi. Dozvěděl jsem se, že postřižiny (první ostřihání vlasů) byl rituál, kterým přecházeli chlapečkové, asi sedmiletí, do stavu klukovského. V pořádku! No jo, ale jakým rituálem přecházeli kluci do stavu dospělého? Nebyly to nějaký orgie?

pekaaaros ( 28. září 2018 10:10 )

Skauti jsou tvrdí hoši.

djaba ( 28. září 2018 05:30 )

 A po noční hlídce si natáhl kalhoty a řekl chlapcům - a teď budete držet bobříka mlčení .

Pohybovenadany ( 28. září 2018 00:12 )

 Ja myslím ze nezpochybil. Vypálit a vydesinfikovat rumem. Skaut neni pro žádné manekýny .

kukuku ( 27. září 2018 22:53 )

To by se dětem v pionýru nestalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání