Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prokletá rodina! Syn (†4) uhořel v chatce u babičky, bráška (†3) se předloni utopil

Autor: Vlaďka Hradská - 
18. září 2018
05:00

Jedna tragická rána za druhou stíhá rodinu z Písecka. Minulý týden zemřel při požáru chatky malý chlapeček (†4). Jeho bráška (†3) zemřel také tragicky. Utopil se před dvěma lety v Otavě.

Tolik bolesti, jaká postihla rodinu z Písecka, málokterý člověk unese. Minulý čtvrtek ráno, zřejmě kvůli závadě na elektroinstalaci či spotřebiči, zcela vyhořela chata, ve které žil starší pár.

V požářišti našli hasiči tělíčko čtyřletého dítěte. Jeho dědeček skončil s vážnými popáleninami v pražské vinohradské nemocnici. Babička, která v době požáru nebyla v chatce, se zhroutila. „Seniorka byla ze Slovenska. V chatce normálně bydlela a o chlapečka se starala. Musí to být pro ni strašné, přijít v jednu chvíli o milované vnouče i o střechu nad hlavou,“ řekla Blesku žena, která rodinu zná.

Taková hrůza

Matka chlapce byla v té době mimo jižní Čechy. „Nevím, jestli neodjela jen na víkend, nebo byla pryč déle. S otcem dítěte ale nežije. Když šla v květnu s malým k zápisu do školky, byla sama. I když jsem matka, nedovedu si představit, co musí prožívat. Už když přišla před dvěma lety o prvního kloučka, muselo ji to poznamenat. Takovou hrůzu nemůže žádná normální máma zvládnout,“ dodala známá rodiny.

Spadl do Otavy

První chlapec se utopil v květnu 2016 v řece Otavě. Matka ho vzala v neděli odpoledne na dětské hřiště na ostrově v centru Písku, kam chodí rodiny s dětmi. Když ho kolem 15. hodiny na okamžik ztratila z dohledu, zmizel. Potápěči našli jeho tělíčko po 19. hodině večer v Otavě. „Byla to nešťastná náhoda, i policista to říkal. K soudu jsem nešla. Pořád jsem ho hlídala. Jen jsem se otočila a kluka neviděla. To se může stát každému,“ reagovala tehdy na internetu na poznámky lidí matka chlapce.

VIDEO: Obrovská tragédie: Davídek (†6) vypadl z okna v 6. patře, zraněním podlehl.

kristinn ( 18. září 2018 11:17 )

ako málo súcitu je v nás - viď adeso...chrápal na mol...bol si tam? Prečo by si nemohol jednoducho ľahnúť, starý človek má na to právo a pani mohla byť na nákupoch... Je to strašné...

kamii ( 18. září 2018 11:01 )

Chudáci dětičky, bohužel rodiče si nevybrali. Dost moc neštěstí najednou, až podezřele moc.......

Monikay ( 18. září 2018 10:49 )

přijde mi divné mluvit o svém právě utonulém dítěti jako o klukovi. třeba aspoň syn, nebo jménem....

adeso ( 18. září 2018 09:57 )

matka se na vteřinu otočí a kluk spadl do vody. Druhého kluka 4 roky nechá se dědou který zjevně chrápal namol a bába byla mimo chatku. Co to je mimo??? ještě že nemají třetího, ten by se oběsil.

la.ma ( 18. září 2018 09:19 )

nežila s otcem dítěte, a co to první mělo za otce? tak holt si pořídí nový třetí dítě s třetím otcem a dá ho hlídat slovenské babi, aby nesmutnila

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání