Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Smrt pod dozorem bezpečnostních kamer: Dozorci odmítli přivolat pomoc

Autor: yks - 
6. září 2018
12:47

Hodiny nepopsatelného utrpení prožije Američanka Kelly Coltrainová v cele věznice, kam ji zavřeli kvůli nezaplaceným pokutám. Dozorci nad její prosbou o lékaře jen mávli rukou. Když se přestala hýbat, bylo již na pomoc pozdě. Jejich vězenkyně byla po smrti. 

K otřesnému případu došlo v malé věznici v Nevadě už v červenci 2017, ale policisté dlouhé měsíce všechno tutlali. Teprve nyní vyšla na světlo světa obšírná zpráva detailně popisující poslední dny a hodiny života této pohledné mladé ženy. 

Nevyřešila několik přestupků

Okres Mineral je zapadlá zemědělská oblast v Nevadě, ve které žije všehovšudy 4500 obyvatel. Coltrainová tam zamířila kvůli rodinné oslavě. Cestou domů ji zastavili policisté, protože překročila rychlostní limit. Nejednalo se o její jediný přestupek. Proto se rozhodnou ji ubytovat v cele místního vězení.

Odepřeli jí lékařskou pomoc

Teprve v cele se Coltrainová svěřila policistům s tím, že je závislá na heroinu a že abstinenční příznaky jí v minulosti způsobovaly závažné záchvaty. Požadovala lékařskou pomoc. „Vzhledem k tomu, že u vás probíhá detoxikace, tak vás rozhodně nehodlám vozit do nemocnice, aby vám dali další dávku,“ vysmál se jí policista. Lékaře by prý byl ochoten přivolat pouze v tom případě, že by byl v ohrožení ženin život. Nemocnice je přitom vzdálená pouhé dvě minuty chůze.

Umírala dlouhé hodiny

Coltrainová strávila v cele následující tři dny. Prožívala těžké abstinenční příznaky. Nebyla takřka schopná jíst ani pít. Většinu času ležela na vězeňském kavalci, přikrytá dekou a schoulená do klubíčka. Třetího dne začala nekontrolovatelně zvracet. Policista jí přinesl jídlo, kýbl a mop. Na to, aby se postavila na nohy, už Coltrainová neměla sílu. „To jsi líná vstát? Koukej to dát do pořádku. Je mi jedno, jak to uděláš. Prostě to ukliď!“ nařídil ženě. Přes bezpečnostní kameru pak mohl sledovat, jak se mu Coltrainová vsedě z postele pokoušela vyhovět. 

Nikdo za nic nemůže?

Ani ne hodinu poté znovu ulehla a přestala se hýbat. Policista ji přišel zkontrolovat o šest hodin později. Špičkou boty šťouchnul do ženiny nohy. Ta v té době již byla po smrti. Místní koroner prohlásí, že Coltrainová zemřela nešťastnou náhodou. Stejný názor má také státní zástupce Stephen Rye, který případ zbytečného úmrtí vyšetřoval. Jen Kellyina rodina vše vidí jinak. Zažalovala kancelář šerifa a požaduje tučné odškodné. 

brano34 ( 27. května 2020 18:52 )

Názorná ukázka levné odvykačky:
- Na drogy zapomeňte, nejsme zaopatřovací ústav.
- Buď vaše abstinenční příznaky ve zdraví přežijete a začnete podané jídlo konzumovat, uklidíte si po sobě, zaplatíte pokutu a půjdete po svých domů, nebo zemřete...

dyskrymynaclja ( 6. září 2018 16:51 )

A co kdyby ta fetka bourala a zabila autem nevinnou rodinku ?

crush ( 6. září 2018 15:48 )

Amerika ide ukazovať svetu, ako sa správať k ľuďom. Tá ich tisícročná demokracia stojí za prd!!!

Antonin Blaha ( 6. září 2018 13:22 )

 To bylo tim ze byla bila,proto byli dozorci zmateni😉

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání