Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bránila dcerku před šikanou mosteckých dětí: Teď sama skončila v nemocnici a bojí se o život

Bránila dcerku před šikanou mosteckých dětí: Teď sama skončila v nemocnici a bojí se o život (ilustrační foto).
Bránila dcerku před šikanou mosteckých dětí: Teď sama skončila v nemocnici a bojí se o život (ilustrační foto).  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: dce - 
3. září 2018
18:43

Krušné chvíle prožívá 40letá Martina z Mostu. Tvrdí, že čelí prakticky každodenní šikaně - od zlodějů až po násilí i žhářství. Vše jen kvůli tomu, že si nenechala líbit ústrky od romských dětí. Stěžuje si navíc, že ačkoliv na hrozící nebezpečí upozorňovala policii i další úřady, nikdo ji nedokázal ochránit.

Koncem srpna Martina (40) bránila svou dcerku před romskými výrostky, kteří ji měli obtěžovat. Věc ohlásila i na policii. Od té doby podle Deníku čelí zastrašování a šikaně od místních. Ze dveří od bytu musela už několikrát smývat vulgární symbol vagíny i vyhrůžky typu: „chcípni!"

V sobotu se pak situace vyostřila - někdo jim zapálil rohožku před bytem. Požár hasil její syn, Martina se zhroutila - ještě se nestačila vzpamatovat ze smrti vážně nemocného tatínka, kterého značně traumatizovalo neustálé vykrádání jejich bytu, a teď přišlo tohle...

„Jsem na dně, protože nedokážu ochránit své děti. Ve svém bytě se cítím jako vězeň, nemáme kam jít,“ řekla redaktorovi Deníku. V neděli ovšem skončila v nemocnici. Pamatuje si jen, jak na ni někdo zazvonil, ona otevřela dveře a pak už byla jen tma. Někdo ji praštil do hlavy, probrala se až při první pomoci.

Na šikanu, které se na ní místní dopouští, upozorňovala policii i úřady, pomoci se ale zatím nedočkala. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání