Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ohořelá psí těla s provazy kolem krku: Zvířata mučí děti?

Autor: rc - 
22. dubna 2018
08:33

Uhořelá těla pohozená v potoce a na poli s provazy kolem krku…V osadě u slovenského města Trebišov se našla tlející těla mrtvých psů. Tamní obyvatelé tvrdí, že by za brutální smrtí mohly být děti!

Těla psů byla nalezena poblíž osady u slovenského města Trebišov. Některá byla pohozena v potoce, jiná se našla mezi hromadou odpadků. Psi měli kolem krku uvázaný provaz. Ostatky některých psů byly uhořelé. Na otřesný případ upozornili reportéři TV Markíza.

Tamní obyvatelé žijí v nuzných podmínkách. Svědkové reportérům sdělili, že by za smrtí zvířat mohly stát děti.  „Chtěli ho udusit,“ říká malý kluk v reportáži. „Udusit a proč?“ ptá se reportérka. Děti posléze sdělily, že se jedná o krutou zábavu jejich vrstevníků. „Podpalují je a hrají si,“ dodává další svědek.

„V blízkosti romské osady bylo nalezeno 12 uhynulých zvířat. Všechny ostatky byly v pokročilém stádiu rozkladu, a proto nebylo možné určit čas ani příčinu smrti, taktéž ani vlastníka. Pravděpodobně šlo o nelegální pohřebiště, “ řekla mluvčí městského úřadu v Trebišově Martina Mištaničová. „Žádný podnět upozorňující na týrání zvířat nebyl nahlášený ani na Městskou policii Trebišov ani na samotné Město Trebišov. Terénní sociální pracovníci nezaznamenali žádné týraní psů, ani je v souvislosti s touto problematikou nikdo z místních nekontaktoval,“ dodala mluvčí.

Těla uhynulých psů byla již odstraněna, ovšem Slovensko se stále potýká s otřesnou situací psů v osadách.   

 

VIDEO: V Maroku střílí na ulici toulavé psy před návštěvou inspektorů z FIFA, kteří mají posoudit vhodnost země k fotbalovému šampionátu

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání