Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chirurg zapomněl v pacientovi jehlu! Muž umíral v ukrutných bolestech

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Shutterstock.com)
4. září 2018
09:44

Američan John Burns Johnson (†73) zemřel měsíc po operaci srdce v nashvillské nemocnici. Chirurg, který Johna operoval, totiž zapomněl v těle jehlu. Chybu si uvědomil a pacienta okamžitě znovu otevřel. Jehlu však nenašel. Lékaři ji vytáhli až při pitvě. Podle obžaloby John před smrtí velmi trpěl.

Rodina z Tennessee podala žalobu na nemocnici TriStar Centennial v Nashvillu poté, co jejich třiasedmdesátiletý příbuzný zemřel měsíc po operaci srdce. Chirurg v něm zapomněl jehlu. Po devítihodinové operaci operatér Sreekumar Subramanian zjistil, že nemá všechny jehly, jež používal. Johnsona znovu otevřel a další tři hodiny se snažil se svým týmem jehlu vyprostit. To se jim však nepodařilo.

Soud prohlásil, že chirurg zavřel Johnsonův hrudník, přičemž jehlu zanechal uvnitř. Podle televizní stanice KGW8 se následující měsíc zdravotní stav muže neustále zhoršoval. „Jeho stav byl kritický a už se nikdy nevrátil domů.“

Podle vyjádření soudu se jehlu podařilo vyjmout až při pitvě. Rovněž říká, že John poslední měsíc prožil v ukrutných bolestech.

Nemocnice TriStar odmítla odpovědět soudu, ale uveřejnila vyjádření týkající se tragické události. „Bereme zodpovědnost za řádnou péči našich pacientů velmi vážně, soucítíme s rodinou a chápeme jejich obrovský smutek,“ znělo prohlášení nemocnice.

Dr. Subramanian má na stránkách nemocnice hodnocení pěti hvězdiček a nejsou proti němu vedeny žádné kázeňské postihy. Trestní oznámení na něho podala vdova po Johnu Burnsu Johnsonovi, jejich dcera a syn.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání