Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

13 let od brutální vraždy studenta Daniela (†21): Blíží se vrahovo dopadení?!

Autor: ril - 
27. srpna 2018
05:02

Před 13 lety byl surově zavražděn v Petržalce Daniel Tupý (†21). Po přímo nekonečném vyšetřování se policii podařilo v případu udělat posun.

Daniel studoval filozofickou fakultu a podle jeho otce měl v plánu studovat další. Ale jeden nadějný život se rozhodl ukončit zatím neznámý útočník. To se událo na Tyršově náměstí v Petržalce 4. prosince roku 2005. „Chtěl studovat další vysokou školu, byla zaměřena na severní země. Chtěl studovat v podstatě historii a všechno kolem těchto severních zemí,“ zavzpomínal otec Daniel starší pro noviny.sk.

V případu se musely ovšem objevit nové důkazy, protože složky se vrací zpátky na stoly policistů. Z bezpečnostních důvodů nechce slovenská policie zacházet do podrobností.  „S poukázáním na ustanovení § 6 odst. 2 trestního řádu se nebudeme k dosud provedeným úkonům a ani k jejich obsahu blíže vyjadřovat,“ prohlásila krajská prokuratura v Bratislavě.

Generální prokurátor, který věří, že za tuhle vraždu bude určitě někdo potrestaný, se v loňském roce vyjádřil. „Já věřím, že, i když to už trvá déle, že jednou se k tomu dopracujeme. A v té době budu opakovaně v uvozovkách velmi rád, když se zde setkáme a budu moci říci alespoň to, že někdo už za to bude odpovídat,“ nechal se slyšet generální prokurátor Jaromír Čižnár.

mazanykralicek ( 27. srpna 2018 10:29 )

4. novembra 2005 - Vo večerných hodinách bol na Tyršovom nábreží v Bratislave zavraždený 21-ročný študent Daniel Tupý. Podľa očitých svedkov ho zabila skupina neznámych maskovaných osôb (neonacistov). Pri útokoch boxermi a nožmi zranili pritom ďalších šesť študentov, jedného vážne. Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/3751017/prehlad-udalosti-od-vrazdy-studenta-daniela-tupeho.html#ixzz5PMiRI5Go

mazanykralicek ( 27. srpna 2018 10:23 )

https://sk.wikipedia.org/wiki/Daniel_Tup%C3%BD https://spravy.pravda.sk/domace/stranka/6622-chronol ogia-udalosti-od-vrazdy-daniela-tupeho/ https://domov.sme.sk/c/3751017/prehlad-udalosti-od-vrazdy -studenta-daniela-tupeho.html

nika70 ( 27. srpna 2018 09:27 )

Proč to sem dáváte, když ani nenapíšete, co se vlastně stalo. Pak to nemá smysl!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání