Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamioňák srazil chodce na přechodu v Chrudimi: Nastavoval navigaci a nedával pozor

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
24. srpna 2018
11:48

Už brzy se budou děti vracet do školních lavic, a tak policie vydala výstražné video chodce sraženého na přechodu. K nehodě došlo v Chrudimi a muže zde srazil kamion. Jako zázrakem neskončil pod koly kolosu. Policisté chtějí varovat před domněnkou o absolutní přednosti chodců na přechodu.

K nehodě došlo už na jaře letošního roku, děsivé video ale policie zveřejnila až nyní. Muž z Chrudimi brzy dopoledne přecházel přechod, k němuž přijížděl kamion, který brzdil.

Těsně před přechodem se řidič v kamionu začal věnovat navigaci. Následně došlo ke střetu chodce s vozidlem. Bylo velkým štěstím, že muž nespadl přímo pod kola náklaďáku, ale podařilo se mu dostat pryč z jízdní dráhy.  Muž za volantem o střetu vůbec nevěděl a pokračoval dál v jízdě. Sám kontaktoval Policii ČR, poté co se o celé události dozvěděl od vedení firmy," uvedla policejní mluvčí Renata Štěpánková.

Řidič byl potrestán pokutou a zákazem řízení. Policie ovšem video zveřejnila jako varování před blížícím se začátkem nového školního roku. Chodec nemá absolutní přednost při přecházení přechodu pro chodce. V žádném případě nemůže spoléhat na to, když přijíždějící vozidlo brzdí, že řidič nakonec zastaví tak, aby chodci umožnil bezpečně přejít vozovku. Je vhodné s řidičem navázat oční kontakt, aby o sobě věděli. Komunikaci přecházíme vždy, až po zastavení vozidel," radí policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání