Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dva chlapci (†7) se utopili v jezeře Lhota. Matka hysterčila, říká ředitel areálu. Pochybení odmítá

Autor: shp - 
3. srpna 2018
20:59

To on je ředitelem areálu u jezera Lhota, kde se ve čtvrtek utopili dva teprve sedmiletí chlapci. Že by jeho personál pochybil, odmítá. Robert Nedvěd promluvil o tom, co se stalo a jak postupovali při záchraně dětí, která se ukázala jako marná.

Došla k nám nějaká paní, ukazovala nám fotky dětí v mobilu, že se jí ztratily děti. Bylo to kolem 15 hodiny,“ řekl Nedvěd FTV Prima. Mezitím už nejspíš životy dvou malých dětí ve vodě nadobro vyhasly.

Paní nemluvila česky, bohužel nikdo z našeho personálu neumí vietnamsky. Paní nám ukazovala fotky, my jsme rozhlasem vyhlásily, že se ztratily dvě děti a pokusili jsme se je najít. Několikrát jsme obešli jezero kolem dokola,“ pokračuje Nedvěd.

Přiznal, že pátrání bylo zpočátku zaměřeno na okolí jezera, les a ne přímo na vodu samotnou. „My jsme dostali informaci, že se děti ztratily, ne, že jsou ve vodě,“ pokračuje ředitel. Policii zavolali, až když se našly kruhy dětí.

Když se našly kruhy dětí, jejich matka začala hysterčit, že jsou ve vodě,“ přiznal ředitel. Nařčení ze špatného chování svého personálu popřel. „Náš personál je vychovaný,“ uzavřel Nedvěd. Podle něj se v areálu ztratí alespoň jedno dítě týdně.

Televize dále uvedla, že rodiny utopených dětí se v pátek vrátily na místo smrti chlapců. Na pláži provedly vzpomínkový rituál. Pro ostatní to prý byla senzace. Plavčík musel odvést všechny pryč, aby měly rmoutící rodiny klid.

VuAnh ( 4. září 2018 01:14 )

 tak kazdej dela chybu,to je jako kdybyste rekli,ze nekdo omylem zapalil dum,ze to je jeho chyba a ze do toho hasici nemuseji vstupovat.Personal dostava zaplaceno aby sakra vykonali profesionalne svoji praci a jak se chovali je jenom dukaz toho,jak se dnesni lidi chovaji k mensinam a my to tak citime,respektujeme ceskou kulturu,ale vy nasi jenom opovrhujete

hejpockej ( 5. srpna 2018 01:04 )

Matka hysterčila, říká ten debil. A co by jako matka v teto situaci mela podle neho delat? Chovat se klidne a zpusobne? Nebo sedet a cekat? Nebo snad se smat a byt vesela? Byt v kuzi matky muselo byt strasny. Preju debilovi aby mu karma nadelila podobnou situaci, a uvidime jak se bude ovladat, magor prasivej. Takovymu staci malo, treba dat pesti a hned zacne sam hystercit.

sigmae ( 4. srpna 2018 18:04 )

když šly matky ohlásit, že postrádají syny, tito byli už dávno mtví. Měli si hlídat děcka a né se věnovat klevetění. Když jdeš s děckama na plovárnu, tak na ně dáváš pozor, ne ?

majojo ( 4. srpna 2018 14:17 )

Taky si myslím, že pan majitel by měl být celej hodnej, kecá o něčem, u čeho vůbec nebyl. Ale existuje spousta očitých svědků, kteří tam byli a o chování personálu i vypovídají.

hedvika111 ( 4. srpna 2018 13:50 )

Pán by udělal lépe, kdyby neříkal nic, celou tragédii ještě zhoršili svým rasistickým chováním, ano, asi bylo pozdě, ano asi za to mohou především rodiče, ale je to obrovská lidská Tragédie, kdy by mělo jít vše stranou, dva dětské životy jsou zmařené - to je podstata věci, překvapuje mě kolik rasistických blbců se najde jen v této diskusi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání