Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Obrovská tragédie: V jezeře Lhota se utopili dva chlapci (†7)!

Autor: lm, diz, ČTK - 
2. srpna 2018
16:50

Tragicky skončila rozsáhlá pátrací akce na jezeře Lhota. Policisté spolu s hasiči a záchranáři tu ve čtvrtek zhruba dvě hodiny hledali dva sedmileté chlapce, kteří se ztratili. Bohužel je ale našli ve vodě mrtvé.

"My jsme přijali oznámení ve 14:40 hodin od známého ženy cizí státní příslušnosti, že nemohou najít dva sedmileté chlapce," potvrdila před pátou hodinou středočeská policejní mluvčí Lucie Nováková. Podle svědků TN.cz zůstaly po chlapcích jen nafukovací kruhy na hladině. Když si toho jedna z matek všimla, prý začala hystericky pobíhat po pláži a poté skočila do vody, kde se ale začala topit. Lidé ji vytáhli a zavolali záchranku, která jí dala něco na uklidnění.

Rozsáhlá pátrací akce skončila ale bohužel tragicky. "Mohu potvrdit, že zhruba po hodině pátrací akce byly obě nezletilé děti nalezeny v jezeře bohužel utonulé. Na místě zasahoval jak hasičský záchranný sbor, tak do pátrací akce byly nasazeny desítky policistů, povolán byl i policejní vrtulník s termovizí, který byl ale následně odvolán," uvedla policejní mluvčí. "Záchranáři už jim nemohli pomoci," doplnila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

"Mohu potvrdit, že obě nezletilé osoby se už podařilo nalézt, a to konkrétně ve vodě bez známek života. Po jejich vytažení byla zahájená okamžitá resuscitace, ale bohužel neúspěšná," informoval mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

U jezera Lhota museli záchranáři zasahovat také zhruba před rokem, počátkem července se tam topila žena. Ženu se podařilo z vody vytáhnout po několika minutách od nahlášení, podařilo se ji oživit. Žena byla následně převezena do mělnické nemocnice.

Loni se v celém Česku podle dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) utopilo 181 lidí, bylo mezi nimi i několik dětí. Loni v červenci například utonula dvouletá holčička v rybníku na Orlickoústecku. Několik dní před tím utonula šestiletá dívka na orlické přehradě na Příbramsku. Podobná tragédie se stala i 8. července na Slapech, kde se také utopilo dítě.

Byli jste svědky tragédie u jezera Lhota? Víte o případu více? Ozvěte se nám na tip@blesk.cz!

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání