Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Autobus u Prahy narazil do stromu: Řidič nejspíš zkolaboval za volantem!

Autor: lm - 
3. srpna 2018
14:53

K vážné nehodě došlo v pátek po poledni na Mladoboleslavsku. Autobus tu vyjel ze silnice a narazil do stromu. Při bouračce se těžce zranil řidič autobusu, do nemocnice ho transportoval vrtulník.

K nehodě došlo odpoledne nedaleko Staré Boleslavi. „K dopravní nehodě došlo ve 13:35 v katastru obce Skorkov, autobus tu narazil do stromu. Řidič autobusu byl z místa nehody transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice,“ řekla Blesku středočeská policejní mluvčí Lucie Nováková.

Řidič zůstal po nehodě zaklíněný, utrpěl těžké zranění. "Na místo jsme vyslali několik jednotek profesionálních hasičů. Po jejich příjezdu bylo zjištěno, že řidič autobusu měl pravděpodobně srdeční zástavu. Vzhledem k tomu, že hasiči byli na místě první, tak začali okamžitou nepřímou masáž srdce za použití automatického defibrilátoru. Po příjezdu záchranné služby pomáhali zdravotníkům při ošetřování tohoto pacienta," informoval mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

„Muž byl v bezvědomí, nedýchal, záchranáři u něj započali resuscitaci a oživovací pokusy byly úspěšné. Byl připojen k umělé plicní ventilaci a letecky transportován do Motola,“ doplnila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

V autobuse podle hasičů cestovalo celkem devět osob, jedna osoba byla lehce zraněna. "Vzhledem k tomu, že autobus jel mimo komunikaci, došlo k zablokování dveří. Hasiči tak nejprve museli odstranit stromy pomocí motorové pily, následně došlo k otevření dveří a bylo možné lidi z autobusu dostat," dodal Svoboda.

Silnice spojující Starou Boleslav se Sojovicemi zůstane v místě nehody uzavřená pravděpodobně do pozdního odpoledne.

pekaaaros ( 3. srpna 2018 17:32 )

u nás jezdí jednu linku řidič, tomu je tak 80 a kouří jednu za druhou. Jako u něj se bojím i v zimě, kdy to s ním za jízdy škrábne. Natož v těchhle vedrech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání