Ve Staňkově na Domažlicku se v podvečer srazil na železničním přejezdu osobní automobil Ford Fusion a vlak Západní expres z Prahy do Mnichova. „Řidička (25) osobního vozu si nepočínala zvlášť opatrně, zejména se nepřesvědčila, že může železniční přejezd přejet, a vjela na něj v době, kdy svítila červená světla zabezpečovacího zařízení doplněná zvukem zvonku,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V autě cestovala kromě řidičky i další žena (23), podle informací Blesk.cz její příbuzná, a dvě děti, chlapečci (4 a 1,5). Všichni utrpěli zranění, nejmladší dítě bohužel vážným zraněním ve středu večer v nemocnici podlehlo.

Lidé z vlaku jsou v pořádku

Na místě události jsme poskytovali pomoc celkem čtyřem osobám. Jednalo se o dvě ženy a dvě osoby mladší 18 let. Jejich zranění hodnotíme jako velice vážná," popsal mluvčí záchranářů Martin Brejcha. Nejvážněji zraněné dítě převážel do nemocnice záchranářský vrtulník. Na místo jel i krizový intervent záchranářů.

Ve vlaku cestovalo zhruba 60 lidí, nikomu z nich se nic vážného nestalo. Všichni by měli být v pořádku," dodal mluvčí hasičů Petr Poncar. Cestující byli přepraveni náhradní autobusovou dopravou, ta byla nasazená na trati v úseku Holýšov - Blížejov.

Případ si převzali kriminalisté. „Nařídili soudní pitvu zemřelého dítěte a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání  trestných činů obecné ohrožení a usmrcení z nedbalosti,“ doplnila Brožová.

Fotogalerie
5 fotografií