Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bez řidičáku, zato s dvěma promile v žíle: Chlapec ujížděl policistům s propíchlou gumou

Bez řidičáku, zato s dvěma promile v žíle: Chlapec ujížděl policistům s propíchlou gumou. (Ilustrační foto)
Bez řidičáku, zato s dvěma promile v žíle: Chlapec ujížděl policistům s propíchlou gumou. (Ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
27. července 2018
11:01

Policisty na Příbramsku zaujalo auto s propíchlou pneumatikou, které kolem nich projelo uprostřed noci. Místo toho, aby řidič zastavil, začal ujíždět. Poté, co naboural, ho policisté museli ven dostat násilím. A jak překvapení asi byli, když se ukázalo, že za volantem sedí nezletilý mladík se dvěma promile alkoholu v dechu.

Řidiče peugeotu chtěli policisté v Příbrami zastavit ve dvě ve středu ráno, místo toho je ale čekala několik kilometrů dlouhá honička. „Policisté ho se zapnutými majáky a přivolanými posilami začali pronásledovat. Dotyčný ujížděl asi 14 km a následně u Příbrami-Brod naboural do mostní zídky,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Řidič ovšem odmítl vystoupit a ve voze se dokonce zamknul. Strážci zákona nakonec museli použít teleskopický obušek k rozbití okna levých předních dveří.“

Z vozu řidiče nakonec vytáhli a ukázalo se, že jde o nezletilého mladíka, který ještě ani nemá řidičák. O to horší však byl fakt, že jim nadýchal 1,83 promile alkoholu. Škoda, kterou nezletilec způsobil, byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání