Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čeští senioři na Slovensku vypadli z raftu: Záchranáři je vylovili až v Polsku

Autor: dce - 
21. července 2018
22:08

Pořádné štěstí měla čtveřice českých seniorů (64, 47, 71 a 50), která se vydala raftovat na Slovensko. Raft se s nimi převrátil a oni skončili v rozbouřeném Dunajci. Volání o pomoc naštěstí náhodou někdo uslyšel a oni byli zachráněni.

K události došlo v sobotu odpoledne na hranicích Slovenska s Polskem, které v oblasti Pienin tvoří právě řeka Dunajec. Pracovnice infocentra Lesnice zaslechla volání o pomoc a zavolala horskou záchrannou službu, která okamžitě vyrazila na místo. O spolupráci požádali i kolegy z Polska.

"Po zemi a zároveň za pomoci raftů se na základě dostupných informací prohledávaly břehy, kde svědci vodáky naposledy viděli. Nakonec se tři osoby podařilo z vody vytáhnout v Szszawnici, všichni byli bez zranění. Čtvrté osobě se podařilo dostat z vody samostatně, a to až v Krościenkuo, kde požádala o pomoc místní obyvatele. Naštěstí i tato osoba vyvázla bez zranění," napsali záchranáři na svém webu.

Čtveřici Čechů (64, 47, 71 a 50) záchranáři z Polska svezli do přístavu v Krościenku, odkud pokračovali se svou skupinou dál v cestě.

kov3 ( 22. července 2018 06:35 )

47 a 50 = seniori ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání