Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Svědkyně smrti chlapce (†5) pod koly vláčku: Vše si vymyslela! Na místě ani nebyla

Autor: čad - 
17. července 2018
15:53

Popis tragické události, při níž na rodinném festivalu u Žďáru nad Sázavou zemřel pětiletý chlapec, nečekaně odvolala očitá svědkyně. Ta na Facebooku tvrdila, že pokyn k vystoupení maminky s dítětem v osudný okamžik po zastavení soupravy před křižovatkou dala průvodkyně vláčku.

Teď se žena veřejně omlouvá, že mamince zemřelého dítěte prý chtěla jen pomoci od odpovědnosti. Ve skutečnosti prý však na místě neštěstí vůbec nebyla. „Vyšetřování se nijak nekomplikuje,“ vysvětluje krajská mluvčí policie Dana Čírtková.

„Policisté na místě vyslechli skutečné svědky události a vyhodnocují nyní jejich výpovědi. Na sociální sítě si může psát anonymně, kdo chce, co chce. Pochopitelně i s tím se vyšetřovatel musí seznámit,“ dodává mluvčí.

Už v sobotu večer pro Blesk.cz popsal neštěstí jeden z kempujících návštěvníků. Ten tvrdil, že když matka chlapce vysadila, souprava se rozjela a dítě ve strachu, že mu rodiče se sourozencem ujedou, udělalo osudný krok pod jeden z vozíků vláčku.

Vedení westernového městečka už dál celou záležitost odmítlo komentovat a najalo si mediálního poradce. Situace se prý příliš vyhrotila a existuje obava o zhoršení už tak špatného zdravotního stavu, jak řidiče vláčku, který se po nehodě psychicky zhroutil, ale i zoufalé matky zemřelého chlapce.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání