Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zneužívání a nucené práce v Manchesteru: Češka byla nucena pracovat jako otrokyně

Zneužívání a nucené práce v Manchesteru: Češka byla nucena pracovat jako otrokyně (ilustrační foto)
Zneužívání a nucené práce v Manchesteru: Češka byla nucena pracovat jako otrokyně (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
8. července 2018
20:59

Policie v anglickém Manchesteru eviduje od začátku roku přes dvě desítky podezření na sexuální zneužívání a nucené práce mezi nezletilými i dospělými osobami. Je mezi nimi i jedna česká občanka, která u úřadů podala oznámení, že je nucena sloužit jako domácí otrokyně. Napsal to v neděli na svém webu místní list The Manchester Evening News.

Mezi 21 oběťmi potenciálního zneužívání v moderním otroctví je 16 dětí. Šest dětí původem z Británie a jedno z Vietnamu byly pravděpodobně sexuálně zneužívány.

Úřady také vyšetřují případy dvou vietnamských chlapců a jednoho dítěte z Pákistánu, kteří byli zneužíváni k dětské práci.

Celkem je v Británii za první tři měsíce letošního roku hlášeno 1631 potenciálních obětí obchodu s lidmi či moderního otroctví, včetně 711 dětí. Trestní oznámení podal u úřadů i Polák, který uvedl, že se měl stát obětí obchodu s lidskými orgány.

iFender ( 9. července 2018 06:26 )

V ceske kotline je prace dost a neni nutne pracovat ve Velke Britanii.Anglicany vubec nemusim jsou namistrovani az hloupi.Hraji si na velmoc a to uz davno neplati.Po vystoupeni z EU spolehaji ted uz jen na Commonwealth.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání