Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výbuch plynu na Teplicku: Těžce zraněný senior a rodiny bez střechy nad hlavou

Autor: lac, dce - 
4. července 2018
13:10

Neštěstí se odehrálo v Dubí na Teplicku ve středu brzy ráno. V domě měl podle našich infomací vybuchnout plyn, poté začalo hořet. Následky jsou ničivé.

Předčasný budíček ve středu ráno obyvatelům domu v Ruské ulici v Dubí na Teplicku způsobil výbuch plynu v přízemním bytě. „Nám byla událost nahlášena ve čtyři hodiny ráno,“ potvrdil policejní mluvčí Daniel Vítek. Z bytu 1+2 vyšlehly plameny a dosahovaly až do prvního patra. „Předtím byl slyšet výbuch,“ doplnil Vítek.

Bilance ranního požáru je neradostná. Jeden těžce zraněný člověk (82). „S těžkým zraněním byl transportován do popáleninového centra Královské Vinohrady,“ uvedl mluvčí Zdravotní záchranné služby Ústeckého kraje.

Z domu bylo evakuováno dvanáct osob. Ti vyvázli bez zranění. Hned ráno radnice obyvatelům nabídla evakuační centrum. Lidé ho však nevyužili a zůstali na zahradě. Po poledni se do devíti bytů budou moci lidé vrátit. Tři byty jsou bez větší opravy neobyvatelné.

„Jeden muž seniorského věku využije naši nabídku a přestěhuje se do domu s pečovatelskou službou,“ řekla starosta Dubí Petr Pípal s tím, že o další nájemníky se postará majitel domu. „Má prý volné byty,“ dodal dubský starosta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání