Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V dovolenkovém ráji vybuchla loď s turisty: Nadějná tanečnice přišla o nohy, další žena zemřela

Autor: rc - 
4. července 2018
10:44

Dovolená na Bahamách se proměnila v peklo pro skupinu turistů, kteří se vypravili v sobotu na výlet po laguně. Loď, na které bylo dvanáct lidí, totiž explodovala. Maleka Grimes Jackson (†39), která v tropickém ráji slavila výročí se svým manželem Tiranem, zemřela. Talentovaná tanečnice Stefanie Schaffer (22) přišla o nohy.  

Maleka Grimes Jackson se vypravila na Bahamy, aby s manželem Tiranem oslavila jejich výročí. Manželé spolu vychovávají třináctiletého syna, a tak odjeli do tropického ráje, aby si odpočinuli a výročí oslavili ve velkém stylu. V sobotu se vypravili spolu s dalšími deseti lidmi na projížďku kolem ostrova, což se jí stalo osudným. Loď poblíž pohádkového ostrova Exuma explodovala. Maleka na místě zemřela.  Její manžel je hospitalizován v nemocnici.  Zraněno bylo ještě dalších deset lidí, z nichž deset byli Američané a dva lidé pocházející z Baham.

Na lodi se nacházela také talentovaná mladá tanečnice Stefanie Schaffer, která byla na dovolené s rodinou. Usměvavá blondýnka při výbuchu byla vážně zraněna a lékaři jí museli amputovat obě nohy. „Ona je právě na intenzivní péči a ve velmi vážném stavu,“ řekli příbuzní pro DailyMail. Stefanie, která právě dokončila vysokou školu a těšila se na kariéru tanečnice, neví, že už nikdy nebude tančit. „Děsivá věc je, že Stefanie neví, že přišla o nohy a to mě velmi znepokojuje,“ uvedla příbuzná mladé dívky. „Probere se z kómatu a zjistí, že nemá nohy. To mi zlomí srdce,“ dodala. Příbuzní Stefanie jsou stejně jako ona v nemocnici v Nassau. Její sestra Brooke a její nevlastní otec Paul Bender vyvázli jen se škrábanci. Výbuch lodi zachytila kamera.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání