Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejdražší výlet století: Školáci během výletu v italské Florencii poničili památku z 16. století!

Autor: rc - 
2. července 2018
20:19

Výlet do Florencie se zřejmě prodraží skupince dětí z Anglie. Žáci (15), kteří v historickém klenotu Itálie byli na školním výletě, poničili památku z 16. století!

Skupinka žáků ze střední školy v Cardiffu odjela do italské Florencie na školní výlet. Děti na vyhlášené střední škole studují technologii a design, a tak i v historickém městě Itálie se vydávali hlavně za exkurzemi tohoto typu. Ovšem nemohli vynechat ani prohlídku historického jádra, při níž došlo ke katastrofě.

Podle italského serveru La Nazione si děti měly hrát s tzv. LED padáčkem, což je hračka pro děti, která se vystřeluje prakem. Padáček měl uvíznout na mramorovém rámu fresky zobrazující Madonu s dítětem, kterou turisté znají pod názvem Canto alla Paglia. Nachází se na Piazza San Giovanni.

Pod malbou je do rámu zasazen také mramorový nápis »Ave Marie« a právě na něm dětem padáček uvízl. Děti ho chtěly ze svatostánku sundat, a tak jeden ze žáků vlezl tomu druhému na rameno. Když se však dítě snažilo hračku odstranit, mramorová deska se rozsypala a zbyly z ní jen trosky. Jedno z dětí bylo zraněno. „Střední škola Whitchurch je nesmírně zklamána, že chování malé skupiny našich studentů nedosáhlo očekávaných standardů,“ vyjádřil se pro Mirror mluvčí školy. Policie v současné chvíli případ vyšetřuje.

VIDEO: Pátrání po 12 thajských chlapcích

FrantaSvacina ( 3. července 2018 02:56 )

Wales nebo Anglie, vsemu vladne Alzbeta. No jo, meli napsat VB. Kazdy ma neco, ta tvoje cestina stoji taky za starou belu. Co takhle carky, mezerniky, psat souvisle a trochu styl by to taky chtelo

Jozef Mikulec ( 3. července 2018 00:13 )

 takže cardiff od dnes leží v anglii,píšu si geografická změna.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání