Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Řidič kamionu usnul u Pohořelic za volantem a narazil do mostu: Vyprostit ho museli hasiči

Autor: ČTK, mat - 
30. června 2018
14:54

Na dálnici D52 ve směru na Brno v sobotu po poledni havaroval kamion na 23. kilometru u Pohořelic. Polský řidič pravděpodobně usnul a vyjel mimo vozovku, narazil do mostu a převrátil se. Hasiči šoféra museli vyprostit, záchranná služba ho odvezla do nemocnice.

Řidič zůstal ve zdemolované kabině při vědomí. „Vrtulník pacienta přepravil do brněnské Úrazové nemocnice s povrchovým zraněním a podezřením na otřes mozku,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Truksová Zuchová.

Výjezd na Pohořelice a pravý jízdní pruh jsou uzavřené. "Výraznější komplikace kamion na D52 nepůsobí, většina aut jede dnes ve směru na jih do Chorvatska. Kdo potřebuje sjet na exitu na Pohořelice, může využít buď předcházející, nebo následující sjezd," řekl mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek.

Na silnici I/52 čekají řidiče komplikace při přejezdu Novomlýnských nádrží, protože se přes ně jezdí kyvadlově jedním pruhem. "Lidé musí počítat se zdržením kolem 20 minut, nejde však zatím o žádnou mimořádnou situaci," řekl Malášek.

VIDEO: Ukrajinec sedl za volant opilý, v zatáčce smetl protijedoucí auto

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání