Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Hasič Jaromír (†31) zemřel při brigádě v cementárně. Pro přítelkyni a děti vybrali kolegové 625 tisíc

Autor: shp - 
25. června 2018
18:29

Tragicky dopadla brigáda ústeckého profesionálního hasiče Jaromíra (†31). Při opravování nádrže v kněževské betonárce spadl muž do sila s cementem. Kolega se mu snažil pomoci, ale bohužel již bylo pozdě. Po Jaromírovi zůstala přítelkyně a dvě malé děti. Pro ně hasičovi kolegové zřídili sbírku, díky které pro ně vybrali 625 tisíc korun.

Fatální nehoda se stala ve středu 25. dubna v betonárce v Kněževsi u Prahy. Tam chodil dobrosrdečný hasič spolu s kolegou kvůli výškovým pracím, na které byli oba vyškoleni. Když Jaromír spadl do sila, jeho kamarád se mu snažil pomoci. Nepovedlo se mu to však a sám navíc skončil v nemocnici.

Muže vyprostili z betonové pasti až hasiči, kteří dorazili na místo tragédie s vysokozdvižnou plošinou. Jaromír byl v tu dobu již mrtvý. Zůstala po něm zoufalá přítelkyně Andrea, dvouměsíční dcerka Kristýna a dvouletý syn Robin. Právě kvůli nim Jaromír práci v betonárce vzal, aby rodině přilepšil. Stalo se mu to ale osudné.

Pro svého kamaráda založili hasiči sbírku. Ta byla úspěšná a ztrápené rodině nyní hodně pomůže. „Do 20. 6. 2018 jsme shromažďovali finanční prostředky na transparentním účtu Unie bezpečnostních složek. Dnes vám můžeme z celého srdce poděkovat a oznámit vám, že byla vybrána krásná částka 625.000,- Kč, která byla do poslední koruny převedena na účet pozůstalé,“ stojí v prohlášení Unie bezpečnostních složek.

Dovolte mi, abych všem, kteří se na projevu solidarity a kolegiality podíleli, upřímně poděkoval. Jako vždy, Jaromíra to nevrátí, ale rodině pomůže z nejhoršího,“ stojí dále v postu, který byl zveřejněn na Facebooku. Je vidět, že svým blízkým Jaromír velmi schází. „Chybí tu, kluk ušatá, o to více mě mrzí, že jsme se dlouho neviděli a teď už neuvidíme,“ napsal jeden z kamarádů.

y1xcvbnm ( 25. června 2018 18:39 )

to je pěkné, snažil se pro rodinu , jen jim to prosím vás dejte a zase neseberte po nějaké době , jak je zvykem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání