Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brigáda hasičů v betonárce skončila tragédií: Jaromír (†31) zemřel v nádrži s cementem

Video se připravuje ...
Autor: ČTK ljš - 
27. dubna 2018
13:31

S kolegou si přivydělával výškovými pracemi a stálo ho to život. Jednatřicetiletý profesionální hasič Jaromír spadl na brigádě v betonárce v Kněževsi u Prahy do sila s cementem a zemřel.

Hasiči nejprve mysleli, že vyprošťují dělníka. Podle Ústeckého deníku šlo však o jejich kolegu, který si výškovými pracemi přilepšoval k platu.

Muži měli podle dostupných informací za úkol opravit jednu z nádrží s cementem. Za zatím nejasných okolností do ní však Jaromír spadl. Jeho kolega k němu slezl a snažil se ho vyprostit, bohužel se mu to ale nepodařilo. 

Hasiči se k muži v silu dostali za pomoci vysokozdvižné plošiny, žebříku a transportní vany. „Vytáhli ho ale už bez známek života a zasahující lékař byl nucen konstatovat smrt. Druhého pracovníka odvezli záchranáři do kladenské nemocnice,“ dodal mluvčí krajských hasičů Ladislav Holomčík.

Na místě zasahovala speciální lezecká skupina a hasiči z Roztok, Kladna i Letiště Václava Havla, neboť Betonárna Kněževes leží nedaleko jeho přistávací dráhy.

Podle Holomčíka jsou brigády hasičů běžné. „Aby si hasiči přivydělali, ve svém volnu dělají různé práce, někdo opravuje auta, někdo maluje pokoje, někdo jezdí čistit okna na výškové budovy. Co kluk, to jiná profese,“ řekl Ústeckému deníku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání