Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šest let za tři mrtvé mladé! Slavomír (19), který řídil opilý, půjde do vězení

Video se připravuje ...
Autor: lm - 
21. června 2018
20:01

Tři mladé životy vyhasly při tragické nehodě, kterou loni v dubnu způsobil oslavenec Slavomír (19). Mladík se příbuzným omluvil a uznal vinu, soud s ním ale neměl slitování. Za smrt kamarádů si odpyká šest let v base.

K tragické nehodě došlo loni na začátku dubna u slovenské obce Lipany. Devět mladých lidí se vtěsnalo do starého džípu Suzuki Vitara, za jehož volant usedl tehdy 18letý Slavomír, který slavil narozeniny. Mladík pod vlivem alkoholu ale řízení nezvládl a s autem, které ani nebylo technicky způsobilé, se několikrát převrátil. Honza (†18), Daniel (†17) a Lucka (†17) při nehodě bohužel zahynuli.

Mladík, který nehodu způsobil, nyní stanul před soudem. Při stání se probíralo i to, jak řidiče kamarádi prosili, aby zastavil. „Vozidlo začalo nabírat velkou rychlost. Všichni ve voze začali křičet, aby Slavomír zpomalil. Ten řekl jen to, že on ví, jak má jet, a že po té cestě jel tisíckrát,“ popsala prokurátorka. „Prosili ho o život,“ dodal otec jedné z obětí.

„Nikomu jsem nechtěl ublížit, ani udělat nic špatného,“ litoval všeho Slavomír. Za mladíka se dokonce zaručila jeho škola a místní farnost. Bylo mu to ale málo platné. Od soudu odešel s nepodmíněným trestem ve výši šest let ve věznici s minimální ostrahou.

 

certicekjity ( 21. června 2018 22:27 )

 No mohli ti mladí žít, kdyby používali mozek a nesedali do auta k opilému řidiči. To je jen následek jejich nemyšlení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání