Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Damiánek (1,5) spadl z okna ve 3. podlaží: Opilí rodiče spali

Video se připravuje ...
Autor: lm - 
19. června 2018
15:25

Obrovské štěstí v neštěstí měl roční chlapeček ze slovenské Prievidze, který vypadl z 3. podlaží paneláku. Jako zázrakem se mu nic vážnějšího nestalo. Zato jeho rodiče, kteří byli v osudnou chvíli notně opilí, budou mít patrně pořádný problém.

K incidentu došlo v neděli večer v ulici Cigllianska v Prievidze. Chlapeček dopadl po zhruba 7,5metrovém pádu na tvrdý trávník, kde ho našla plakat kolemjdoucí a ihned mu přišla na pomoc. „Z úst mu tekla krev, na tváři měl modřiny. Vzala jsem ho do náruče, dítě žilo. Když jsem ho měla v náručí, tak usnulo. Určitě z toho otřesu,“ popsala sousedka.

Chlapeček byl ihned převezen do nemocnice, lékaři ale mluví o zázraku. „Kupodivu nějaké závažnější, život ohrožující zranění se nenašlo. A ani zlomeniny jsme nezaznamenali. Stál při něm anděl strážný. Měl nesmírně štěstí, protože to mohlo skončit úmrtím,“ řekl TV JOJ Gabriel Krbúšik, náměstek nemocnice Partizánske.

Rodiče Jana (26) a Tomáš (29) podle policie v osudnou chvíli spali a byli namol opilí. Zatímco se pětiletý Tomáš díval pohádku, 18měsíční Damiánek vylezl na parapet okna a spadl dolů. „Vzbudili jsme se, až když nám lidé bouchali na dveře, že mladší synek vypadl z okna. Nejprve jsme si mysleli, že si dělají srandu,“ uvedl pro Čask.sk šokovaný otec.

„Oba rodiče byli v době pádu dítěte pod vlivem alkoholu, o čemž svědčí 2,08 promile alkoholu v dechu muže a 2,44 promile v dechu ženy. Vyšetřovatel již zahájil trestní stíhání ve věci přečinu ublížení na zdraví,“ řekla serveru krajská policejní mluvčí Elena Antalová.

sores ( 19. června 2018 16:22 )

U černých mně to nepřekvapuje, za rok budou mít další a další!!

agfor ( 19. června 2018 16:06 )

Plná okna prádla a satelitů. Je tedy jasné, o jaké etnikum jde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání