Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sadistická jeptiška roky bila sirotky do krve a nechala je znásilňovat: Odsedí si jen 2 roky

Jeptišky po desetiletí týraly dětské svěřence. Soudy jsou k nim nebývale shovívavé.
Šokující výpověď holčičky: Kněz ji líbal a osahával  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: csk - 
18. června 2018
06:15

Skandál týraných dětí už několik let otřásá Polskem. Sadistická jeptiška, která celé roky týrala své svěřence, se necítí vinnou a požaduje zproštění obžaloby. Soudy silně katolického Polska jsou v celém případu až trestuhodně bezzubé.

Už přes deset let se polské soudy zabývají případem děsivého zacházení s dětmi ve Výchovném centru boromejských sester v hornoslezském městě Zabrze. Hlavní obviněnou je sestra Bernadetta, občanským jménem Agniezska F. Desítky let spolu s dalšími jeptiškami psychicky i fyzicky týrala své dětské svěřence. Soudy v silně katolickém Polsku však s obžalovanou jeptiškou zachází doslova v rukavičkách.

Bernadetta své sadistické choutky obhajuje jako pohnutky z boží vůle a přeje si zproštění viny. Soud v Zabrze dnes její stížnosti zamítl a rozhodl o její vině. Již v roce 2011 byl jeptišce uložen trest - pouhé dva roky odnětí svobody, ale přesto jeptiška doposud nenastoupila k výkonu trestu.

Peklo ve jménu Božím

Co bylo doposud sestrám dokázáno? Výjevy jak z Dantova pekla se několik let odehrávaly v instituci, kde mělo být o sirotky dobře postáno. Jeptišky den co den bily své svěřence a zamykaly je do pokojů se staršími dětmi, které si na nich krutě vybíjely zlost. Při fyzických trestech nezřídka kdy tekla krev. Dětem bylo nadáváno do zvrhlíků, zmetků a prevítů.

Podle vyšetřovatelů se zrůdnosti odehrávaly už od sedmdesátých let. Oběti vypověděly, že je sestry zavíraly do místnosti s dospělými muži, kteří je zneužívali. Když si poté Bernadettě stěžovaly na sexuální napadení, dostalo se jim odpovědi, že jsou zvrhlíci a mnohdy několik ran do obličeje.

Odpyká si někdy trest?

V roce 2010 soud rozhodl o odsouzení Bernadetty (2 roky) a Franciszky (8 měsíců) za psychické, fyzické a sexuální týrání dětí. Bernadetta si měla trest odpykat ve Vratislavské věznici, tam však nikdy nenastoupila. Soud její trest neustále odkládal i z důvodu jejího stáří (59 let) a podlomeného zdraví. Letos v únoru požádala zvrhlá matka představená o další odložení trestu z důvodu svého stáří a náročné služby pro Kongregaci milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Odpyká si „milosrdná sestra“ trest za svou hrůzovládu?

VIDEO: Kněz sexuálně zneužíval malou holčičku.

Video  Šokující výpověď holčičky: Kněz ji líbal a osahával  - tv JOJ
Video se připravuje ...

 

 

deratizater ( 18. června 2018 13:26 )

plivni jeptišce nebo knězi do ksichtu a uděláš dobrý skutek za který tě pánbíček určitě nepotrestá.Profesionální duchovní je jako profesionální ***.Dá každému kdo zaplatí .

flora ( 18. června 2018 11:01 )

Největší svinstva se vždy přikryly hláškou na kterou mám alergii : "Z vůle boží".

gabreta ( 18. června 2018 10:47 )

Pravá tvář církví a nechuť vlád je trestat!!

pepen ( 18. června 2018 08:22 )

Věšet takový bestie!!!Odjakživa v církvi zneužívali mladistvé.Vím o jednom /v Církevní škole/-před 20 lety musel chodit pravidelně večer ke třem.Ty ho zneužívali celou tu dobu-než to nahlásil a odešel ze školy !!!Dnes je psychicky na dně-je z něj alkoholik!!!

salto ( 18. června 2018 08:19 )

Veškerá náboženství a ideologie jsou největším zlem na tomto světě a bylo by potřeba je vymítit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání