Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čech vězněný v Kambodži je volný! »Zneužívaná« dívka ho objímala před branami vězení

Autor: shp - 
15. června 2018
12:31

Čech Václav P. (46) si prožil v Kambodži hotové peklo. Byl zatčen a obviněn ze sexuálního zneužívání místní čtrnáctileté dívky. Malá Nicol ho přitom považovala za svého otce, kterého nikdy neměla. I když proti němu neexistovaly žádné důkazy, byl ve vězení držen dlouhých 8 měsíců. Nyní přišla konečně dobrá zpráva. Václav se dostal na svobodu.

Průvodce se podle přátel stal terčem kontroverzní neziskové organizace APLE. Ta prý na Václava, kterému přátelé přezdívají Wendi, vše narafičila. Čech chtěl holčičce pomoci a adoptovat ji.

Když ji poznal, byla ve značně zbídačeném stavu, téměř nemluvila a trpěla podvýživou. Nicol totiž trpí virem HIV, který má od narození. Její otec, kterého nikdy nepoznala, nemoci podlehl.

Dobrosrdečný Wendi chtěl dívku adoptovat. Koupil jí jídlo, vitaminy a do domova, kde bydlí s nemocnou matkou, jí nechal zavést elektřinu. Jenže pak přišlo obvinění a Čech skončil ve vězení.

U soudu byla ale všechna obvinění stažena. Důkazy neexistovaly. Když byla navíc Nicol přizvána do soudní síně, Wendiho objala a dala jasně najevo, že muž je pro ni opravdu jako tatínek. Nyní je Čech konečně volný.

Je to tady! Děkujeme všem, kteří jakkoliv pomohli, aby se Wendi dostal z drápů zkorumpované policejní a soudní mašinérie,“ napsal na Facebooku Václavův kamarád Ota.

Wendi je na svobodě, vyšetřování zastaveno a po osmi měsících se tak znovu šťastně shledal se svou dcerou Nicol, aniž by mezi nimi byly mříže,“ dodal Ota šťastně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání