Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrat v případu Kuciaka (†27): Vrah vnikl na pozemek hodinu před zabíjením

Autor: shp - 
30. května 2018
10:30

Do prokletého domu zavražděného slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) ve Velké Mači se toto úterý vrátili policisté. Místo začali znovu vyšetřovat v 18:00 hodin. Po skončení přišli s šokujícím odhalením.

Na místě krvavého činu byli experti z oboru balistiky, chemie, soudní znalci či kriminalističtí technici. Ověřovali vyšetřovací verze i možný pohyb pachatele a to, kde se mohl ukrývat. Jejich nejnovějším poznatkem je podle webu tvnoviny.sk to, že vrah vtrhnul na pozemek minimálně hodinu před tím, než mladé lidi zabil.

Martina jela do Galanty vyzvednout Jána a zřejmě této nestřežené chvíle vrah využil. Je možné, že čekal poté ještě hodinu schovaný v kuchyni. Jána i jeho snoubenku našli policisté v domácím oblečení, takže se stihli převléct. Vrah měl první zastřelit Martinu, novináře až po ní. Předpokládají, že při střelbě použil tlumič.

Všechny přístupy na ulici, na které dům stojí, byly hodiny oblepené páskou a veřejnost ani média se na místo nedostaly. Vyšetřovací pokus ukončili před 23. hodinou. Jaké další poznatky si z nejnovějšího vyšetřování odnesli, není jasné. To, že vrah na své oběti čekal, ale ještě více ukazuje promyšlenost popravy, která byla podle všeho na objednávku.

Investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou zastřelil neznámý pachatel 21. února letošního roku výstřely z pistole. Kušnírová byla střelena zepředu jedenkrát do hlavy. Kuciak taktéž zepředu dvěma výstřely do srdce. Novinář zrovna pracoval na případu propojení italské mafie s vrcholovými slovenskými politiky.

lisakjirka ( 30. května 2018 11:20 )

Kdepak - olovem...

priserka ( 30. května 2018 11:13 )

...a teď tu o pejskovi a kočičce...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání