Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvrat v případu vraždy Kuciaka (†27): Policie má záběry možného vraha

Autor: shp - 
3. května 2018
08:45

Slovenská policie má v rukách videozáznam, který je pravděpodobně největším zvratem ve vyšetřování zákeřné vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27). Je na něm zachycen možný vrah. V domě popraveného páru byl podle všeho několikrát.

To tvrdí portál aktuality.sk. Záznam by podle něj mohl zbourat dosavadní teorii, že Kuciaka a jeho milou zabil nájemný vrah. „Byl zdokumentovaný pohyb pravděpodobného pachatele a byly zjištěny další skutečnosti, které teď nemůžeme prezentovat, protože by to mohlo negativně ovlivnit vyšetřování a dokazování před soudem,“ řekl prokurátor Úřadu speciální prokuratury MF Dnes. 

Slovenští žurnalisté nesmí jméno ani totožnost prokurátora zveřejnit. Popsal však, jak oba zamilovaní před více jak dvěma měsíci zemřeli. „Byli zastřeleni zbraní ráže 9 milimetrů. Nebyly zjištěny žádné stopy zápasu a nic nebylo odcizené,“ uvedl prokurátor. „Data teď analyzuje a sumarizuje analytická skupina a výsledky předkládá vyšetřovatelům za účelem dalších úkonů, které z pochopitelných důvodů nemůžeme komentovat,“ prohlásil.

Šéf investigativního týmu webu aktuality.sk Marek Vagovič řekl následující. „Víme, že policie má kamerový záznam, na kterém je potenciální vrah. A že zřejmě byl v domě novináře víckrát za sebou. Na záběrech mu však není vidět do tváře, takže s identifikací to nebude jednoduché,“ prohlásil. Informaci má důkladně ověřenou ze svého zdroje. Potvrdit ji měl i právě prokurátor.

S tvrzením, že šlo o nájemnou vraždu, přišel jako první odstupující prezident Tibor Gašpar. Podle něj policie neustále zkoumala data z kamer. „Analyzuje stovky hodin videozáznamů a dat,“ řekl sám Gašpar. Vražda Kuciaka a Kušnírové spustila sled mnoha demonstrací na Slovensku proti politikům. Vláda Roberta Fica nakonec padla, ale další protesty za nespravedlnost se chystají.

Vše o vraždě novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Video  Policisté se vrátili na místo vraždy Kuciaka. Údajně hledali zbraň  - tv Joj
Video se připravuje ...

PetBuk ( 13. června 2018 06:59 )

Ale kdo potřeboval shodit Fica a spol?Toť cesta k rozuzlení,ale asi nemá konec,pravý "vrazi" Kenedyho také nikdo nezveřejnil,jen loutky,i v případě Kuciak se budou zveřejňovat jen loutky......

jasnovidec01 ( 3. května 2018 22:26 )

můj názor taktéž,dobře napsané

jasnovidec01 ( 3. května 2018 22:24 )

nakonec to bude obyčejná vražda 2 lidí co třeba nesplácely dluhy šmejdům na nehorázné úroky a ostatní z toho udělaly politickou vraždu,aby jsme se ještě jednou všichni nedivily co byl pravej důvod jejich smrti

hurybury ( 3. května 2018 19:44 )

Bylo před svadbou . Milenec ,ale koho ?

ellka ( 3. května 2018 18:40 )

To ze vrahovi nie je vidiet do tvare, to tvrdia novinari. Najskor im aj vyhovuje, ze vraha nikto nespozna. V kazdom pripade, ak tam bol viackrat, tak to bude niekto pre novinarov dobre znamy, bud informator, alebo kolega.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání