Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rychlé řešení černé skládky v Rohatcích: Odpad dovezli majiteli před dům!

Autor: mka - 
14. dubna 2018
15:46

Vezměte si svůj odpad zpět! Místostarosta Rohatců Petr Kříž (43) zvolil originální metodu v boji s černým odpadem vyhozeným u vesnice. Pytle odvezl traktorem zpátky jejich majiteli!

"Když se odpad objevil na křižovatce s polní cestou kousek od Rohatců, poslal jsem tam zaměstnance, aby ho uklidili. V jednom z pytlů se našla administrativa s adresou, podle které jsme poznali, komu odpad patřil,"popsal Aha! místostarosta Rohatců Petr Kříž. Pytle proto naložil na valník a ve čtvrtek traktorem odvezl do vedlejších Brozan až před dům Pavla M., právě jemu byly dopisy v odpadcích adresovány.

"Normálně jsem mu to odvezl, aby si to reklamoval třeba u nějakých vývozů. V Brozanech asi došlo k nějakému pochybení a na základě toho se to dostalo k nám," doplnil Kříž. Jenže dotyčný si to nenechal jen tak líbit.

"Už mi kvůli tomu volala policie, ale já jsem nic neudělal, podle zákona je ten člověk za svůj odpad zodpovědný, dokud to nepředá na skládku. Já jsem ho pouze přivezl zpět," stojí si za svým Kříž.

"Sousedské" řešení

Místostarosta Petr Kříž se brání, že pouze postupoval podle zákona. Tak jednoduché to ale není. "Vyřešil to takříkajíc po sousedku. Právně čisté řešení by bylo, kdyby s dotyčným člověkem zahájil správní řízení, ve kterém by se mu prokázalo, že je odpad skutečně jeho," řekl Aha! renomovaný advokát Jan Černý.

Podvádí lidé i firmy

Problém s odpadem způsobují nezodpovědní lidé i firmy. "Řeknou, že jim to někdo ukradl z popelnice, že to nikam nepohodili, a nikdo jim to nedokáže," líčí problémy místostarosta Kříž. Některé firmy zase odpad nezlikvidují tak, jak by měly. "Obce třeba na problematické místo nainstalují fotopast. To je důkaz jako hrom," doplnil advokát Jan Černý.

 

Video: Záplava plastů, oblečení i stavebního materiálu: Šírava se proměnila ve smětiště

Video  Záplava plastů, oblečení i stavebního materiálu: Šírava se proměnila ve smětiště  - tv Joj
Video se připravuje ...

hejpockej ( 15. dubna 2018 03:25 )

Pavle M, kdyz Ti na nasi zemi nezalezi, tak se odstehuj do Rumunska, zalatime ti cestu, ale laskave nam tu nedelej bordel

hejpockej ( 15. dubna 2018 03:23 )

chova se hur nez cikan, fuj, takovyhle smejdi na zasmradujou nasi ceskou zemi, cikani a Pavel M

hejpockej ( 15. dubna 2018 03:20 )

Pavel M je kok*t, zasvinit si vlastni zemi, ve ktery zije, to je trochu na hlavu ne? Ma to tam asi vygumovany. To nam tu delaji humus cikani a pristehovalci a ted i Cesi si ser*ou do svyho? Tak to vodvezu na Slovensko ne? A nezasyram si vlastni, idiote.

naidka ( 14. dubna 2018 18:59 )

Kikáni černé skládky nedělají, svoje odpadky házejí rovnou z okna.

majojo ( 14. dubna 2018 17:42 )

Rychlé, čisté, jednoduché. Tak se to má dělat. Houby wsprávní řízení nebo jakákoli peechvoina podlče směrnic EU. A už vůbec neřešit, jestli je viník čwrnoch nebo kikán.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání