Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nehoda zastavila dálnici D2 na Slovensko: Řidič osobáku usnul, napálil zezadu do kamionu

Autor: ČTK, mat - 
6. dubna 2018
07:58

Dálnici D2 u Lanžhota na Břeclavsku směrem na Slovensko uzavřela v pátek ráno srážka kamionu a osobního auta. Na místě zasahovali zdravotníci a hasiči, zranil se řidič osobního vozu. Policie dopravu odkláněla na exitu 48, uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Nehoda se stala po 06:30 na 56. kilometru D2 nedaleko hranic se Slovenskem. Před místem nehody se začala tvořit kolona. Policie dopravu odkláněla na exitu u Břeclavi, nákladní vozy jezdily přes Hodonín či dále přes Sudoměřice, osobní vozy směřovaly přes Týnec a Tvrdonice.

„Podle předběžného šetření řidič osobního vozu usnul za volantem a zezadu narazil do nákladního vozu,“ uvedl mluvčí. Neovladatelný osobák trefil levou zadní část kamionu, po několika desítkách metrů se zastavil o svodidla v levém jízdním pruhu. Vůz byl prakticky na odpis.

„Muže středního věku s poraněním hlavy dopravil vrtulník na traumacentrum do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích,“ řekla Blesku mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Po osmé hodině se podařilo policii a záchranářům uvolnit odstavný pruh. Bez omezení byl opět dálniční úsek průjezdný až hodinu před polednem.

Video: Hromadná nehoda na dálnici D1, jak ji zachytila kamera v jednom z vozů

Video  Palubní kamera z auta na D1: Takhle viděli řidiči hromadnou nehodu, byli bezmocní.  - TV Prima
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání