Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rok od brutální vraždy manželů: Víme, kdo nám ubodal rodiče, říkají nešťastní sourozenci

Autor: lm - 
5. dubna 2018
18:38

Od brutální vraždy postaršího manželského páru ve slovenské Okoči uplynul už rok, jejich děti ale stále čekají na spravedlnost. Policisté totiž stále neurčili pachatele, který Frideriku (†61) a Bélu (†64) chladnokrevně ubodal. Nešťastní sourozenci mají strach, podezřelá žena je totiž jejich příbuzná.

Ubodané manžele našla loni v březnu policie, kterou přivolala pošťačka. Té se nezdálo, že si nepřevzali důchod. Policisté našli Bélu (†64) a Frideriku (†61) na zemi v obýváku v kaluži krve. Erika měla na těle 56 bodnořezných ran, její manžel tři. Ani jednomu už bohužel nebylo pomoci, mrtví byli patrně desítky hodin.

Jejich potomci Friderika a Zoltán se ani po roce nedočkali spravedlnosti. Slovenskému týdeníku Plus JEDEN DEŇ prozradili, že policie má od loňského května podezřelou, která je s nimi v blízkém příbuzenském vztahu, ale dosud nebyla obviněna. Podle sourozenců totiž policisté nemají dostatek důkazů.

„Máme strach!“ přiznali. „Už byla předvedena na policii minimálně desetkrát. Nejprve tvrdila, že v ten den vůbec nebyla ve vesnici. Na kamerovém záběru jí však dokázali, že tam byla. Dále tvrdila, že v ten den nebyla v domě rodičů. Ale našla se stopa, otisk její boty v krvi,“ popsala Friderika. „Tehdy se přiznala, že v domě vlastně byla, ale prý to už byli rodiče mrtví. Jaký člověk, který najde svou rodinu mrtvou v krvi, nezavolá policii nebo souseda, či kohokoliv?“ ptá se Zoltán.

Podle nešťastných sourozenců hrozila jejich příbuzné exekuce a dobře věděla, že rodiče právě prodali zděděný dům. Motivem jejího hrůzného činu mělo být zhruba osm tisíc eur (202 tisíc korun), které potřebovala. „Kdyby policie měla dostatek důkazů, tak tuto osobu určitě obviní. Policie na objasnění případu stále intenzivně pracuje a prověřuje všechny vyšetřovací verze,“ uvedla k případu trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání