Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé požáry, při kterých zemřely děti: Hra se zápalkami nebo infrazářič

  • Autor: ČTK,ana - 
    12. 3. 2018
    15:20

    Tři děti zemřely v noci na pondělí při požáru rodinného domku na Znojemsku. Během obrovské tragédie, ze které se okolí a rodina nikdy nevzpamatuje, byli zranění i čtyři dospělí. Tři děti ve věku od jednoho roku do devíti let na místě zemřely. K podobným případům už došlo i v minulosti.

  • 1.30. srpna 1995

    Tři sourozenci si hráli se zápalkami v zemědělském objektu ve Slezských Pavlovicích na Bruntálsku. Dvě děti ve věku deset a 11 let byly na místě mrtvé, čtyřleté dítě zemřelo v ostravské nemocnici. Škoda na majetku byla odhadnuta na dva miliony korun. Lidé dodnes vzpomínají. „Pamatuji si to, jako by to bylo dnes. Tu vzpomínku mi už nikdo z hlavy nevymaže,“ zavzpomínal pro Blesk.cz místní obyvatel Petr Živčák.

    Smutný obrázek z obce Boseň Smutný obrázek z obce Boseň | Petr Novotný

     

  • 2.30. listopadu 2006

    Při požáru statku v Jakubovicích na Orlickoústecku zahynula šestatřicetiletá matka a tři děti staré čtyři, tři a necelý rok. Příčinou požáru byla nedbalost při používání infrazářiče, který byl umístěn v blízkosti obývací stěny, textilií a koberce, které se postupně vzňaly. Rodina měla dalších sedm dětí, které se uchýlily k příbuzným a známým ve vsi.

    Požár z obce Jakubovice Požár z obce Jakubovice | Petr Novotný

     

     

  • 3.Dvě oběti

    30. ledna 1996: Dvě děti a dva dospělí uhořeli v Brně při požáru třípokojového bytu v Bratislavské ulici.

    31. října 1997: V Benešově zemřely při požáru bytu v panelovém domě dvě děti ve věku tři a pět let.

    20. července 2000: Požár bytu na pražském sídlišti Jižní Město si vyžádal životy dvou pětiletých dětí.

    5. listopadu 2006: Při požáru domku v obci Boseň na Mladoboleslavsku zahynuly dvě děti. Tříletá dívka a její devítiletý bratr se patrně nadýchali zplodin a udusili se.

    26. dubna 2009: Při požáru skladů slámy a stavebnin v Trutnově uhořely dvě děti, osmiletý chlapec a šestnáctiletá dívka. Požár založila trojice dětí, která si ve skladu slámy hrála, jednomu chlapci se podařilo utéct.

    Video  Plameny v Mochově zachvátily halu tamních mrazíren.  - David Malík
    Video se připravuje ...

    19. prosince 2009: Čtyři životy si vyžádal požár bytu v Brně-Zábrdovicích, dvě z obětí byly děti. Oheň vznikl od svíčky. Přímo na místě zahynula žena (58), její syn (24) a holčička (0,5). Šestiletý chlapec krátce poté zemřel v nemocnici.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání