Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Studentka se při masakru na Floridě schovala do skříně. Její dědeček udělal to samé

Autor: ana - 
17. února 2018
20:10

Když Carly Nove uslyšela ve středu odpoledne na střední škole v Parklandu střelbu, neváhala ani minutu a utíkala se schovat do skříně. Před sedmdesáti lety přitom to samé udělal její dědeček, který zažil vůbec první palebný masakr v Americe.

Když střelec Nikolas Cruz (19) procházel ve středu odpoledne chodby školy a ze zbraně AR-15 pálil na vše, co se hnulo, Carly Nove se ukrývala skrčená v maličké skříni na učebnice. Radu prý dostala od svého dědečka. Ten ve svých 12 letech zažil první masovou střelbu v ulicích Ameriky.

Toto je on, můj hrdina, můj dědeček

Na svém twitterovém účtu Carly napsala: „Tohle je můj děda. Můj hrdina. Když mu bylo dvanáct, skryl se ve skříni, zatímco jeho rodina byla vyvražděna při první masové střelbě. Téměř po sedmdesáti letech jsem prožila něco velmi podobného, něco se musí změnit!“

Carly odkazuje na děsivou událost, která se stala 6. září 1949. Střelec Howar Unruh ve svých osmadvaceti letech zavraždil ve městě Camden v New Yersey 13 lidí. Další desítky lidí během svého dvacetiminutového řádění zranil. Jeho řádění je v Americe známé jako „Pochod smrti“. Střelec zabíjel lidi ze svého sousedství.

Scénář se opakuje

Dědeček Charles Cohen žil se svou babičkou, mámou a tátou v malém domku. Jednoho dne stáli všichni před domem, když najednou uslyšeli střelbu. Charles běžel do domu a schoval se do skříně.

Carly ale nemyslela jen na sebe. Když se běžela schovat, křičela na další lidi, aby si do skříněk zalezli taky. „Některé jsem slyšela, jak pláčou. Snažila jsem se je utěšovat. Největší úlevu jsem zažila až v momentě, kdy nás vyzvedla policie,“ popisuje hrůzné události statečná dívka.

Otec Carly se po incidentu nechal slyšet, že právo nosit zbraň by mělo být v Americe zrušeno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání