Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lauru (33) odsoudili v Egyptě za prášky proti bolesti: Měla dostat milost, z vězení ji ale nepustili

29. ledna 2018
19:12

Doufala, že dostane milost, v kriminále ale hnije dál. Britka Laura Plummer (33), která si v Egyptě odpykává tříletý trest kvůli drogám, dostala informaci, že ji mají propustit. Přiletěla za ní dokonce její rodina, aby ji vyzvedla. Jenže podle advokáta šlo nejspíš jen o »falešné naděje«.

Třiatřicetiletá prodavačka z Hullu byla v Hurgadě zatčena 9. října, protože u ní policie našla asi 300 tablet tramadolu, což je opioidní analgetikum. Laura tvrdila, že tablety přivezla svému egyptskému partnerovi, aby je použil k léčbě bolestí zad. Že je tato látka v Egyptě nelegální, prý nevěděla. Bylo jí to ale málo platné, za pašování drog vyfasovala tříleté vězení a pokutu v přepočtu 122.000 korun.

Britka koncem roku skončila v brutálním egyptském vězení Al Qanatar. Minulý týden se ale objevila informace, že by se již brzy měla dostat na svobodu. Egyptský prezident Abd al-Fattáh as-Sísí jí měl udělit milost ke příležitosti výročí egyptské revoluce z roku 2011. Omilostněno bylo celkem přes 1600 vězňů a rodina Britky proto přijela do Egypta v očekávání, že se mladá žena vrátí s nimi domů. Jenže Laura zůstává dál za mřížemi.

„Ti, kteří minulý týden prohlašovali, že během dvou dnů bude volná, byli úplně mimo a akorát dali její rodině falešnou naději,“ prozradil britskému deníku Daily Mirror nejmenovaný egyptský právník. Nikdy to nebylo jisté. Stále není jasné, jaká je její situace, ale není vyloučeno, že ji brzy pustí,“ dodal.

Laura se poznala se svým egyptským partnerem Omarem (33) před pěti lety v Šarm aš-Šajchu, kde muž pracoval jako strážce. V roce 2014 uzavřeli kontrakt uznávaný v Egyptě jako manželská smlouva. Od té doby za ním pravidelně jezdila.

Video: V Pákistánu zadrželi krásnou Češku Terezu (21): Převážela 9 kilo heroinu.

Video  V Pákistánu zadrželi krásnou Češku Terezu (21): Převážela 9 kilo heroinu, tvrdí místní média.  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

clarabella ( 30. ledna 2018 08:08 )

 Když mu to vezla v takovým množství z Anglie, tak musela vědět, ze v Egyptě to nesezene. Další ku.va co naletela černé hubě. To jsou ty ženský nesvéprávný, ze nechápou, ze je tihle jen zneužívají? Snadná cesta do Evropy, když se s takovou blbkou ožení.

bandour ( 30. ledna 2018 05:21 )

dle mého, ať tam shnije, kdo si začíná s takovým ksindlem ať nese veškeré důsledky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání