Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

23 milionů pro Nečesaného? Zdravotní stav manželky prý není dobrý

Autor: ČTK - 
15. ledna 2018
11:16

V Liberci v pondělí začal soud v korupční kauze, v níž je obžalován bývalý ředitel nemocnice v Liberci a otec Lukáše Nečesaného Luděk Nečesaný, jeho manželka a zástupce zdravotní firmy Tomáš Macháček. Jako první měla vypovídat Šárka Nečesaná, která s odkazem na svůj zdravotní stav odmítla vypovídat. Nevypovídala ani na policii. Podle obžaloby přijal Nečesaný úplatky v celkové výši přes 23 milionů korun, hrozí mu pět až 12 let vězení.

Trestné činnosti se Nečesaný podle spisu dopouštěl v letech 2007 až 2010. Státní zástupce Lukáš Otipka při čtení obžaloby uvedl, že Nečesaný vybraným firmám umožnil za úplatky s libereckou nemocnicí obchodovat, případně zajistil, aby dodávaly zboží ve výrazně větším obratu. Státní zástupce zmínil čtyři firmy. Peníze neposílaly řediteli podle obžaloby přímo, ale objednávaly si poradenské služby u společnosti Sarmed, kterou založila v roce 2009 Nečesaného manželka Šárka. Státní zástupce považuje spolupráci za fiktivní. I proto je Nečesaná mezi obžalovanými. Za legalizaci výnosů z trestné činnosti jí hrozí tři až osm let vězení.

Policie ve většině případů nezjistila, kdo úplatky předával. Ze zástupců zdravotních firem je mezi obžalovanými jen Tomáš Macháček z firmy MedicCor. Za podplácení mu hrozí rok až šest let.

drzaaaa ( 3. dubna 2019 19:45 )

máš pravdu predsedo

crab ( 15. ledna 2018 21:31 )

hlavne neco na Necesaneho rodinu najit a trestat. Kdyz se nepodarilo dostat do vezeni syna, tak zkusime ostatni cleny rodiny.

moiaza ( 15. ledna 2018 19:16 )

Taková typická česká rodinka vychovávána v duchu "kdo nekrade, okrádá rodinu". Většinou členové a voliči ODS!

marlen52 ( 15. ledna 2018 18:00 )

jasně že on jako ředitel sežene manželce potvrzení o zdravotním stavu paní nepřeju nemoc ale celá rodina je nějaká vyčůraná

la.ma ( 15. ledna 2018 16:20 )

Sari-nka je tak chytrá, že mohla radit firmám-za miliony byly ty skvělé rady nebo vlastně, je tak tupá, že nemůže před soudce, aby něco nevykecla ? ............tak nevim

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání