Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Utečenci z Bohnic v rukou policie

Jan Burian
 (Autor: Policie ČR)
Autor: Alena Sobotková, ČTK - 
17. srpna 2006
10:48

Policistům se podařilo zadržet dva uprchlé devianty! Ti utekli z psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích v úterý večer...

Dva nebezpeční devianti - vrah staré ženy Jan Burian (25) z Prahy a násilník David Šimáček (17) z Roudnice nad Labem v úterý večer společně utekli z psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích, kde byli na sexuologickém léčení. Policie ale jejich útěk oznámila teprve včera pozdě odpoledne. Oba muži se z bohnické léčebny podle všeho vytratili během vycházek. Na zahradě prostě přelezli plot! Podle ředitele léčebny Ivana Davida je takový útěk poměrně snadný, protože jde o zdravotnické zařízení. Při úterní večerní vizitě ještě oba na oddělení byli, na zmizení se prý ale přišlo rychle. Uprchlí muži přitom rozhodně patří mezi nebezpečné. Burian ještě jako mladistvý v roce 1998 zavraždil starou paní a pak se s ní pokusil souložit. "Již předtím opakovaně pohlavně zneužil nezletilé dívky. Znalci ho označili za devianta se sklonem k sexuálnímu sadismu a agresivitě. Soud mu nařídil ústavní léčbu," uvedl mluvčí policie Ladislav Bernášek ke staršímu ze zvrhlých zločinců. Šimáčka zase za pokus o znásilnění potrestal Okresní soud v Litoměřicích. Podle odborníků trpí sexuální anomálií, a proto součástí jeho trestu bylo právě i ústavní léčení. Policistům se již podařilo uprchlíky zadržet. O podrobnostech zadržení budeme ještě informovat.


David Šimáček se narodil 3. 4. 1989. Je 155 cm vysoký, štíhlý, má šedozelené oči, hnědé vlasy a na pravém rameni má vytetovanou hlavu draka. Jan Burian se narodil 7. 5. 1981. Má plnoštíhlou postavu, je 175 cm vysoký, vlasy má hnědé, střižené nakrátko, oči modré.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání