Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pekelné plameny tančily v obchodě s taneční obuví. Požár ho zcela zničil

Autor: rys - 
31. prosince 2017
12:03

Smutný konec roku postihl specializovaný obchod s taneční obuví v Rooseveltově ulici v Olomouci. V prvních hodinách posledního dne roku ho zcela zničil požár.

Hasiči se o divokém tanci rudého kohouta v tanečníky vyhledávaném obchodě dozvěděli šest minut po půlnoci. Když přijeli na místo, živel svým žhavým zobanem ničil jeden pár tanečních střevíců za druhým.

S ohněm bojovali profesionálové i dobrovolníci

Profesionální hasiči do boje s ohněm nasadili tři cisterny a jeden vůz s výškovou technikou. K tomu je podporovaly dvě jednotky dobrovolných hasičů. „Zahoření vyžadovalo postupné vyklizení poškozeného vybavení, ale i skladovaného zboží,“ sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák a dodal: „Hasiči provedli také ochlazení a odvětrání prostor pomocí přetlakové ventilace. Celý objekt i bytové jednotky nad prodejnou překontrolovali pomocí termokamery. Z objektu byly při zásahu evakuovány dvě osoby bez zranění.

Vadná instalace?

Příčina požáru není zatím známa. „Pravděpodobně ale půjde o závadu na elektroinstalaci,“ konstatoval mluvčí hasičů Hošák s tím, že na případu pracují společně vyšetřovatelé hasičů i policie.

Nezůstalo nic

Škodu podle hasičů vyčíslil majitel na 1,4 milionu korun. Na internetových stránkách obchodu se pak ráno objevila tato zpráva: „V noci 30./31. 12. nám obchůdek celý vyhořel. Nezůstalo skoro nic…

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání