Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pošťák na Písecku si přilepšil k výplatě: Zaměstnavateli ukradl několik set tisíc

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: PČR)
Autor: lm - 
15. prosince 2017
17:51

Předčasný vánoční dárek si nadělil zaměstnanec pošty na Písecku. Svému zaměstnavateli odcizil pytel s penězi a přišel si na několik set tisíc korun. Policisté ho ale zadrželi dříve, než peníze stihl utratit.

Mladý muž, který v zaměstnání s penězi manipuloval, chtěl krádeží zřejmě řešit svou komplikovanou životní situaci. Jeden z pytlů schoval a v úterý ho neposlal na pražskou centrálu. Část obnosu si pak vzal k sobě a zbytek ukryl na pobočce.

Policii kontaktoval ve středu zástupce pošty s podezřením, že někdo s ceninovými pytli manipuloval. "Kriminalisté ve spolupráci s pracovníky pošty pohotově zmapovali pohyb svážených ceninových pytlů a podezření padlo na jednoho z místních zaměstnanců. Kriminalisté muže vypátrali a zadrželi včera v podvečer, kdy zahájili úkony trestního řízení a během výslechů zjistili, jak mělo ke zpronevěře dojít," informovala jihočeská policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Zadržený muž kriminalistům peníze, kterém měl při sobě, vydal. Zbývající obnos byl zajištěn na pobočce. Díky rychlému vypátrání mladík nestihl nic ze zpronevěřených peněz utratit a poště nevznikla škoda. "Kriminalisté proti muži zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra a vyšetřování případu dále pokračuje," dodala mluvčí.

Video: Jak Česká pošta chrání peníze

Video  Jak Česká pošta chrání peníze  - Blesk - Richard Veselý
Video se připravuje ...

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání