Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skupinu Dánů stíhá policie: Na jihu Čech nelegálně zastřelili vzácné jeleny. Češi je kryli

Autor: ljš - 
8. prosince 2017
11:56

Lovili zakázanou zvěř a myslivecká stráž je kryla! Pětice Dánů čelí trestnímu stíhání za to, že v jindřichohradecké honitbě zastřelili šest kusů dospělého jelena evropského. Podle policie šlo o pytláctví. K soudu míří také dva čeští myslivci, kteří čin nenahlásili.

Hon, kterého se účastnila skupina pěti Dánů, se konal na počátku letošního roku. "Cizinci jsou důvodně podezřelí ze spáchání přečinu pytláctví," uvedla policejní mluvčí Hana Millerová. Přestože byli mysliveckým hospodářem řádně poučeni, jakou zvěř smí a nesmí lovit, nařízení porušili.

Společně zastřelili celkem šest kusů dospělého jelena evropského, jehož lov je u nás zakázaný. Na společném honu je přitom povolené lovit jedině laň nebo koloucha jelena evropského. Podle policie cizinci způsobili škodu ve výši 175 800 korun. Stíháni budou v Dánsku.

Značné problémy se zákonem ale čekají také dva členy myslivecké stráže, na něž už byla podána obžaloba. "Nesplnili povinnost vyplývající z jejich pravomoci, neboť jako úřední osoba měli v neodkladném případě neprodleně oznámit orgánům policie nebo příslušným orgánům státní správy neoprávněné ulovení zmíněných zvířat," uvedla mluvčí. Pokud je soud uzná vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákaz činnosti.

Podle policie navíc skupina cizinců neměla řádně vyřízené povolenky k lovu, za což je odpovědný myslivecký hospodář. Tomu je kladeno za vinu také to, že nazajistil ulovenou zvěř plombou a další pochybení. Jeho prohřešky však budou projednávány pouze v přestupkovém řízení.

 

iFender ( 28. prosince 2017 08:06 )

..a BORDELL a korupce v republice pokracuje a tresty pro viniky jsou k nizke,ze stoji zato si trochu "zariskovat".To je hanba stat!!!!!

europa ( 9. prosince 2017 06:17 )

Kteřípak to jsou, ti "slušní myslivci"? Střílí všichni. Vraždí zvířata pro svou pochybnou zábavu. Na tom nic slušného opravdu není!!!

europa ( 9. prosince 2017 06:14 )

gabreta ( 8. prosince 2017 16:46 )

To nejsou myslivci, ale parta masařů! Taková sebranka kazí jméno slušným myslivcům. Všechno hajzlové dělají pro peníze. Okamžitě odebrat zbroják a doživotně vyloučit z Myslivecké jednoty! Ono ale nejde jen o myslivce!! Stačí si vzpomenout na začátky, když tu cizinci nesměli podnikat. Kolik čecháčků jim za prachy dělalo bílý koně! Za prachy by prodali vlastní mámu. Před drobnejma ohne hřbet šmejd jeden!

vaclav ( 8. prosince 2017 16:16 )

Je to hnus.Všem co se na tom podíleli ustřelit koule.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání